Zeerobben morele winnaar in Lemmer

LEMMER - Aan de vorige vier gelijke spelen hield Zeerobben bij drie daarvan een nare nasmaak over. Bij het gelijkspel van afgelopen zaterdag heerst het gevoel van ??n punt gewonnen. Tot vijf minuten voor het einde van de offici?le speeltijd was de stand nog 2?0 in het voordeel van de thuisclub. Een penalty hielp Zeerobben in het zadel. De druiven waren zuur voor Johan Wijnsma en zijn team.

Waren in de eerste tien minuten de teams nog aan elkaar gewaagd, hierna heerste CVVO en kwam Zeerobben een aantal keren goed weg. Bij voorzetten van links en rechts was Dirk Jan Doornbos voor Jordy Torenbeek een plaag. Toch wist de spits niet te scoren, of de bal ging over of keeper Theo Nota stond op DE juiste plaats. Vaak was besluiteloosheid of slordigheid er de oorzaak van, dat de voorhoede van de Lemsters in scoringsposities kwam. Een speldenprik deelde Ane Schaap uit. Na een afgemeten voorzet van Daniël Kleiterp kopte hij over. Ook Frank ten Hoeve probeerde het van afstand na goed aannemen.

De inleiding tot het eerste doelpunt kwam uit een afstandsschot van Doornbos. Wist Nota ten koste van een corner nog het doel schoon te houden, uit deze hoekschop kwam de afvallende bal voor de voeten van Yannick Keetman. Hij haalde vernietigend uit, na 30 minuten een verdiende 1–0 voorsprong.
Nog geen minuut later leek Zeerobben iets terug te doen, want op goed aangeven van Frank ten Hoeve scoorde Daniël Kleiterp beheerst. Een twijfelachtig vlagsignaal bedierf de vreugde. CVVO had bij vlagen goed combinatiespel en had zomaar de voorsprong kunnen vergroten toen Martijn Romkema van dichtbij recht in de handen van Nota kopte. Patrick Amels had met een mooie boogbal de pech, dat deze net naast ging. De grootste kans was voor Lourens Visser. Slecht verwerken van de defensie stelde hem in de gelegenheid om voor een leeg doel verder afstand te nemen, te gehaast schoot hij ver over, het laatste wapenfeit van de voor Zeerobben teleurstellende eerste helft.

Over en weer waren er wat mogelijkheden vlak na rust. De gasten uit Harlingen hadden een licht overwicht, maar de kansen waren voor CVVO. Thomas Miedema had de 2–0 op zijn schoen, maar gelukkig blokte Chekina Nzoko zijn inzet. Na 65 minuten spelen kwam dan toch de 2–0. Uit een vrije trap kwam de bal bij Kevin Potters en hij kon ongehinderd laag voorzetten. De sterke Doornbos benutte deze kans koelbloedig. Een bijna onoverbrugbare achterstand, te meer daar Zeerobben tot dan niet kon overtuigen. Trainer Schotanus had Marijn Helffrich al vervangen door David van der Pol en Daniël Kleiterp maakte plaats voor Willem Faasse. Er kwam meer druk op het doel van CVVO. Zeerobben was naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. David van der Pol liet twee keer zien op de weg terug te zijn. Bij de eerste inzet na een voorzet van Willem nam David de bal in één keer op de pantoffel, maar dankzij een fabelachtige reflex voorkwam Danny Burgers een zeker lijkend doelpunt. Bij een tweede poging stond Burgers weer op de juiste plek.

De uitvallen van de gastheren bleven gevaarlijk, de geblesseerde Patrick Amels werd gewisseld voor Lee-Roy Purvis. De wil om toch een goed resultaat neer te zetten groeide. Passes kwamen nu wel aan en de tweede bal was ook voor Zeerobben. Toch moest er een strafschop wegens hands aan te pas komen om de spanning alsnog terug te brengen. Jordy Torenbeek benutte dit buitenkansje onberispelijk, in de 85 e minuut werd het 2–1. CVVO probeerde de snelheid uit de wedstrijd te halen om zo de overwinning over de eindstreep te slepen, maar Zeerobben hield het hoofd koel en reageerde volwassen op de uitgelokte irritaties. Het was Reinier van der Stap die over rechts de achterlijn haalde. Zijn strakke voorzet belandde voor de voeten van Willem Faasse en dat betekende 2–2. Hierna kreeg Frank ten Hoeve nog een kopkans, maar bij het eindsignaal van de goed fluitende Volders gingen de handen bij de gasten uit Harlingen omhoog en werd dit gelijkspel als een overwinning gevierd.

Met één punt naar Harlingen, maar wat misschien nog wel belangrijker is, dat Zeerobben als morele winnaar van het veld stapte en dat hadden de mannen van Schotanus en Attema nou juist nodig. Veerkracht en ouderwetse strijdlust en de constatering, dat de topschutter van vorig jaar een uitstekende invalbeurt had en Willem Faasse een belangrijk doelpunt maakte. Met een goed gevoel werd de thuisreis aanvaard. Deze week geen competitieverplichtingen noch bekerwedstrijd, dus even herstellen van de pijntjes en dan 30 november thuis tegen ’t Fean ’58.

Opstelling: Theo Nota, Reinier van der Stap, Jordy Torenbeek, Chekina Nzoko, Justin Rienks, Albert Beuker, Marijn Helffrich (’60 min. David van der Pol), Ane Schaap, Patrick Amels (’80 min. Lee-Roy Purvis), Frank ten Hoeve, Daniël Kleiterp (’67 min. Willem Faasse)