Voetbal

Zeerobben MB1 door naar halve finale KNVB Beker

Door Jeroen Pietersma
VEENDAM - Het is de meiden van MB1 van Zeerobben gelukt om ten koste van Veendam MB1 de halve finale van de KNVB-beker te bereiken. In het stadion van Veendam, de Lange Leegte, viel er in de reguliere speeltijd geen beslissing. Het werd 1-1. En toen kwamen de strafschoppen?

In de eerste helft was het Veendam dat net zoals Zeerobben direct na de aftrap er bovenop zat en Zeerobben een beetje op het verkeerde been zette. De Veendammers hadden zich goed voorbereid op de komst van de meiden van Zeerobben en wisten dat dit geen makkelijke tegenstander zou zijn.

Maar na een minuut of vijftien waarin Zeerobben nog bezig was zich te nestelen in het spel was het Veendam die de eerste goal maakte; 1-0 voor Veendam dus. Maar het was nog vroeg in de wedstrijd en het is bekend dat de Zeerobben zich niet snel van haar stuk laten brengen en enorm kan knokken. En dat deden ze en ze gingen na de eerste tegen goal iets beter voetballen.

Door de verdediging van Veendam heen breken lukte wel, maar dan stond daar steeds weer de keeper van Veendam die niet te passeren leek. Maar daar was dan toch Marije, ‘het Kanon’, die vanaf een redelijke afstand de bal achter de keeper in het net schoot; 1-1. Zeerobben zag weer wat licht in de duisternis en kort na de goal van Marije was het Irene die weer een aanval waagde en schoot de bal net naast. Toen was het Veendam weer dat een kans kreeg, maar Ynke Tjalsma wist een tegentreffer te voorkomen.

In de tweede helft wist Zeerobben wat ze moest doen. Knokken! En dat lieten ze ook zien en ze gingen er vol voor. De tweede helft zat dan ook vol spanning en er gebeurde van alles.

Veendam viel aan en Ynke Tjalsma wist met een prachtige redding te voorkomen dat Veendam op voorsprong kwam. Zeerobben kreeg kort hierna een penalty tegen vanwege een dubieuze handsbal van Marije Miedema. De bal op de stip dus. Maar weer was het Ynke die met een fantastische redding de 2-1 wist te voorkomen. Ondertussen liep de tijd door en ook de spanning bij de speelsters en publiek liep verder op maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 1-1.

De wedstrijd ging dus net als tegen DZOH uit Emmen beslist worden via strafschoppen. Voor Zeerobben waren Marije Miedema, Irene Brandsma, Alischa Sinnema, Domenica Zwart en Desiree Bouma de gelukkigen die de strafschoppen mochten nemen. Als eerste mocht Marije de bal op de stip leggen. De scheids floot en Marije zette de keeper op het verkeerde been en schoot voor Zeerobben de bal in het net. Veendam deed het zelfde trucje en maakte de 1-1.

Toen was de beurt aan Irene. Die schoot de bal keurig in de linker hoek en de keeper kon er niet bij: 1-2. Ook de tweede strafschop van Veendam ging via de handen van keeper Ynke tussen de palen: 2-2. Toen was Domenica voor Zeerobben aan de beurt. De zenuwen waren van haar gezicht af te lezen. Ze legde de bal op de stip, de scheids floot maar ze schoot over! Veendam kon dus op voorsprong komen. Ynke stond op scherp want ze wist dat dit wel eens het einde kon zijn voor Zeerobben in de beker. Veendam schoot en vlijmscherpe Ynke wost de bal net niet te houden; 3-2. Alischa Sinnema zette met een prachtige strafschop in de linkerbovenhoek de stand op 3-3.

Veendam wist de volgende strafschop niet langs Ynke te krijgen. Voor Zeerobben was aanvoerder Desiree Bouma aan de beurt. Ze legt de bal op de stip en met de strafschop tegen Emmen nog in het achterhoofd, die ze toen over het doel schoot, nam ze haar aanloop en schoot de bal rustig en gericht in de linkerhoek: 4-3! De spanning bereikte ondertussen een hoogtepunt. Veendam was als laatste aan beurt en legde de bal op de stip. Ynke stond ondertussen weer helemaal op scherp, en dat was maar goed ook want de vierde strafschop van Veendam werd door haar gehouden, 4-3 en Zeerobben MB1 gaat door naar de halve finale van de KNVB-beker!

Wat er daarna gebeurde is met geen pen te beschrijven. Het leek wel of de meiden van Zeerobben wereldkampioen waren geworden. Het stadion, zo voelde het, ontplofte. Tranen van geluk, niet alleen bij de meiden maar ook bij de ouders en supporters van de meiden.

Zeerobben MB1 dus door naar de halve finale van de KNVB-beker. Wie de volgende tegenstander zal worden is op dit moment nog niet bekend maar dat dat weer een spektakel gaat worden staat nu al vast.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda