Voetbal

Zeerobben laat winst in eerste helft liggen

Door Jeroen Pietersma
DAMWOUDE - Achteraf gezien een terechte uitslag, met een iets slagvaardiger Zeerobben voor rust en kansrijke mogelijkheden op de winst voor de gastheren na rust. Met het vertoonde spel in dit duel zullen beide teams, indien ook Zeerobben zover komt, in ieder geval in de eerste klasse geen potten breken. Nou hoefde de kampioen natuurlijk niet het achterste van zijn tong te laten zien en waren de koplopers van de derde periode te gehaast en ze hadden moeite om goed met de toch wel merkbare druk om te gaan.

De woorden van gastspreker Jillert Anema van afgelopen donderdagavond indachtig- alleen voor de drie punten gaan - lieten de aanvallers van de Harlingers vanaf aanvang zien er voor te gaan. Eerst een kopbal van David van der Pol voorlangs, vervolgens een buitenspeldoelpunt van Daniël Kleiterp. En misschien wel de grootste mogelijkheid in de twaalfde minuut voor David van der Pol. Alleen op keeper Krol af twijfelde hij en besloot de doelman te omspelen. Krol had wel zoveel ervaring om dat te verhinderen. Een paar minuten later schoot David te gehaast, terwijl een pass op Daniël Kleiterp een betere optie was geweest. Bij vlagen toonden de spitsen van de tegenpartij aan waarom zij zo gemakkelijk kansen creëren, als een mes door de zachte boter zo sneden ze door de verdediging. Gelukkig voor Zeerobben hadden ze het vizier niet op scherp. Voorlopig hield Arjen Veenstra de nul dankzij een uitstekende redding op een inzet van P.W. Dijkstra. Aan de andere kant verspeelde Daniël Kleiterp in kansrijke positie de bal, terwijl en David en Frank ten Hoeve al klaar stonden om de score te openen. David van der Pol, de diepte ingestuurd door aanvoerder Albert Beuker, kon zich niet ontdoen van de routinier Sjoerd Westra en verspeelde zo deze laatste mogelijkheid voor rust.

Waren de eerste 45 minuten nog wel het aanzien waard geweest, in het vervolg van de wedstrijd werd door beide partijen veel balverlies geleden en dat kwam de kijkwaarde beslist niet ten goede. Een nul-nul wedstrijd was in de maak, alhoewel het begin van de tweede helft nog anders deed vermoeden. Patrick Amels slalomde het strafschopgebied binnen en werd even bij de arm gepakt - een ervaren spits gaat liggen en verdient zo een penalty - maar Patrick zette door en kon daarna geen medespeler vinden. Daniël Kleiterp draaide zich op het middenveld goed vrij, helaas verdween diens schot net naast. Het was tevens zijn laatste wapenfeit in deze wedstrijd, hij werd vervangen door de van een blessure herstelde Dylan Drent. Met zijn snelheid zorgde hij meteen voor meer dreiging over rechts. Naast de leeg gespeelde Daniël kwam ook voor de kilometervreter Albert Beuker een verse kracht binnen de lijnen in de persoon van Mitchel Laros. Alles op de aanval om reeds nu een beslissing te forceren in de periodestrijd.

Zeerobben smeet met zijn krachten en de vermoeidheid begon parten te spelen. Het speelveld werd daardoor groter en de gaten konden niet meer gedicht worden, met als logisch gevolg dat de gewiekste voorwaartsen van Broekster Boys in de slotfase steeds gevaarlijker doorkwamen. Na een snelle combinatie tussen Kamstra en Dijkstra kreeg Tjalling van der Meulen een beste kans maar weer vond hij keeper Veenstra op zijn weg. Een gemakkelijk gegeven vrije trap op de randstrafschopgebied miste op enkele centimeters het doel van de groen-witten. Toen ook laatste man en aanvoerder Westra zich ging bemoeien met de aanval, leek het pleit beslecht. Met een schijnbeweging zette hij de defensie op het verkeerde been en stichtte zoveel verwarring, dat de bal panklaar bij Riemer Doornbos terecht kwam. Van twee meter knalde hij tegen de onderkant van de lat en de bal stuitte, tot opluchting van alles wat Zeerobben was, weer terug in het veld. Door het oog van de naald gingen de mannen van trainer Inne Schotanus. De wedstrijd eindigde zoals die was begonnen, 0-0. En daarmee kon eenieder vrede hebben.

De beslissing over de deelname aan de nacompetitie voor de promotie naar de eerste klasse, zal dus vallen op de laatste dag van competitie. Immers medegegadigden voor deze plek, Blauw Wit ’34 en Leeuwarder Zwaluwen wonnen hun voorlaatste wedstrijd. Zeerobben heeft op eerst genoemde twee punten voorsprong en op de andere concurrent één punt. Saillant detail voor zaterdag 10 mei: Leeuwarder Zwaluwen ontvangt kampioen Broekster Boys en Zeerobben is de gastheer van Blauw Wit ’34. Veel strijd en op het tandvlees toch een punt mee naar Harlingen. Deze instelling zal ook in de laatste confrontatie de inzet moeten worden.

Voor Zeerobben kwamen de volgende spelers in het veld : Arjen Veenstra, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Pim Bleichrodt, Gideon Vellinga, Patrick Amels, Albert Beuker (’80 Mitchel Laros), David van der Pol (’85 Marijn Helfferich), Frank ten Hoeve, Daniël Kleiterp (’75 Dylan Drent).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda