Voetbal

Zeerobben Jeugdjournaal

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wie afgelopen zaterdag na 10 uur het Oostersportpark op kwam wandelen had al 65 doelpunten gemist, want de Waddenrobkes scoorden er lustig op los op deze zonnige zaterdag. Ook Zeerobben F4 schoot uit haar slof en wist met dubbele cijfers te winnen. Maar er was meer. De beide titelkandidaten bij de A-junioren deden uitstekende zaken en ook onder andere C2 en D4 hebben de titel in het vizier. Ook zij wisten hun duels te winnen. En de rest van de jeugd?

Titelkandidaat Zeerobben A1 speelde in Leeuwarden de topper tegen concurrent Blauw Wit. Bij winst zou Zeerobben alles in eigen hand houden om de titel in de wacht te slepen en bij puntverlies zouden er maar liefst vier teams aanspraak kunnen maken op de titel. De groenwitten wonnen het belangrijke duel met 0-1 en kunnen daardoor zaterdag a.s. op het Oosterportpark tegen Joure A1 kampioen worden. Mocht A1 kampioen worden, dan komen zij volgend seizoen uit in de landelijke Vierde Divisie. Meimaand Finalemaand dus. Ook Zeerobben A2 heeft de titel in het vizier en had afgelopen zaterdag geen enkele moeite met concurrent Minnertsga A1 en won vrij eenvoudig met 6-0. En afgelopen woensdagavond wist A2 afgetekend te winnen van Makkum A1. Op een koud Oostersportpark werd het 6-1 voor de groenwitten.

Bij de B-junioren was Zeerobben B1 niet opgewassen tegen GVAV Rapiditas uit Groningen. Na een overbrugbare achterstand halverwege de wedstrijd trokken de Groningers in de tweede helft de gashendel een paar keer open en gaven het al gedegradeerde B1 het nakijken. Door de degradatie komt Zeerobben B1 in het seizoen 2013-2014 uit in de landelijke Vierde Divisie. Ook verlies voor C1. In Groningen bleek GRC C1 te sterk. Net als A1 en A2 is ook Zeerobben C2 titelkandidaat. Ze gaan riant aan kop, maar verslikten zich afgelopen zaterdag bijna in het laaggeplaatste SDS C2. De benauwde 1-2 in Oosterend was echter genoeg om de koppositie in handen te houden. Concurrent WWS C1 ligt dan weliswaar op de loer, maar C2 heeft alle troeven nog in eigen hand. Zeerobben C3 en Foarut C2 maakten er een waar spektakel van. In het duel vielen maar liefst acht doelpunten. Voor ieder vier waardoor het duel na zeventig bloedstollende spannende minuten eindigde in 4-4. Ondanks het puntverlies blijft C3 aan kop in het rechterrijtje van de competitie. Ook het duel tussen Zeerobben D1 en BCV Bergum D1 was spannend. De gasten gingen er echter met een 2-3 overwinning vandoor waardoor D1 met lege handen achter bleef op het Oostersportpark. Hoe anders was het in Makkum waar D4 een goede stap zette in de richting van de titel. Ze wonnen vrij eenvoudig van de roodwitten en gaan na zeven speelronden riant aan kop met een voorsprong van vijf punten op IJVC D3 en kunnen in de eerstvolgende wedstrijd kampioen worden. En die eerstvolgende wedstrijd is niet komend weekend, maar op zaterdag 11 mei wanneer D4 naar IJlst moet om aan te treden tegen IJVC D3.

Bij de zeventallen boekte E1 een knappe overwinning tegen Blauw Wit E3. Zij wonnen met 2-1 van de Leeuwarders en lijken daarmee uit de degradatiezone te raken. Helemaal veilig zijn ze overigens nog niet, dus ook voor hen is het Meimaand Finalemaand. Zeerobben E2 kreeg in Sexbierum een pak slag van AVC E1 en ging met 9-1 kopje onder. Zeerobben E3 deed het daarentegen uitstekend tegen Berlikum E1 en wist met 6-0 te winnen en ook Zeerobben E5 was met dezelfde cijfers te sterk voor koploper Holwerd E2. Dankzij de zege is het ongemeen spannend geworden, want met één wedstrijd minder te hebben gespeeld is de achterstand nog slechts drie punten. En net als E2 moest ook Zeerobben E4 haar meerdere erkennen in de tegenstander. Frisia E7 in dit geval. De hoofdstedelingen wonnen met 6-1. Bij de F-pupillen kwamen F2 en F5 niet in actie. Zeerobben F1 wel. Zij pakten in de topper tegen Blauw Wit F5 drie punten en wonnen met 1-0. In de bloedstollend spannende competitie zijn er drie teams die aanspraak maken op de titel. Zeerobben F1 is daar één van en deed goede zaken door de topper tegen Blauw Wit F5 te winnen en staan daardoor weer aan kop. Maar naast Blauw Wit en Zeerobben ligt ook Frisia op de loer. Spannend dus. Wordt vervolgd. Zeerobben F3 moest in Birdaard de winst laten aan de plaatselijke F1 en ook Zeerobben F6 kon geen potten breken tegen Trynwalden F3. Zeerobben F4 deed het beter en wist op het eigen vertrouwde Oostersportpark met dubbele cijfers (12-1) te winnen van Berlikum F2. Zijn gaan aan kop en voorzichtig begint het bij hen ook te kriebelen, want ook zij zijn samen met Dronrijp in de race voor de titel.

De Waddenrobkescompetitie
Naast dit alles waren er op de vroege zaterdagochtend nog eens 65 doelpunten te bewonderen in de Waddenrobkescompetitie waar de vierde speelronde van de voorjaarscompetitie werd gespeeld. Nederland, Argentinië en Italië waren afgelopen zaterdag de grote winnaars. Zij wonnen overtuigend alle drie wedstrijden. Nederland versterkt hiermee de koppositie op de ranglijst. Italië en Argentinië stijgen een paar plekken op de ranglijst en doen weer helemaal mee met de strijd om de top drie. Engeland won, verloor en speelde gelijk. Ze behouden met vier extra punten de tweede plaats op de ranglijst. Uruguay won de eerste wedstrijd met veel lef en durf van Engeland, maar kon de andere wedstrijden deze vorm niet vasthouden. Spanje pakte deze speelronde één punt. Kroatië en Brazilië hadden duidelijk niet hun dag. Zij deden hun stinkende best, maar pakten helaas geen punten.

De strijd om de penaltybokaal wordt iedere week spannender. Wie volgt Nick de Wit op als Penaltykiller van de Waddenrobkes? Alleen David Kwast wist de 100% score te behouden. Hij scoorde wederom 2 van de 2 genomen penalty’s. Hij wordt op de voet gevolgd door 4 andere toppers. De stand is momenteel als volgt:

  1. ??David Kwast 8
  2. Levi Kiewiet 7
  3.  Jens van der Ploeg 7
  4. Finn Koornstra 7
  5. Dani Wiekstra 7

??Komende zaterdag komen de Waddenrobkes niet in actie. Voor hen wordt de competitie op zaterdag 11 mei a.s. hervat. Dat geldt niet voor een groot deel van de overige jeugdteams van Zeerobben, want komende zaterdag staat er weer van alles te gebeuren op het Oostersportpark. Het begint ’s ochtends al om negen uur. Op dat tijdstip niet alleen de ongetwijfeld boeiende derby tussen Zeerobben D3 en Franeker D4, maar ook F1 komt op dat tijdstip in actie. Weten zij de zenuwen in bedwang te houden nu een eventuele titel weer in beeld is na de gewonnen wedstrijd tegen Blauw Wit van afgelopen zaterdag? En wordt Zeerobben A1 komend weekend kampioen? Zij spelen om 10.30 uur thuis tegen SC Joure A1. In november in Joure werd het 1-3 voor de groenwitten. Zij kunnen wel wat supporters gebruiken voor hun kampioenswedstrijd. De toegang is gratis en de weersvoorspellingen zien er veelbelovend uit, dus wat let je? Voor het volledige en meest actuele programma verwijzen we graag naar de veelbezochte website www.zeerobben.nl, die maandelijks tussen de vijftien- en twintigduizend bezoekers trekt.

|Doorsturen

BuienradarAgenda