Voetbal

Zeerobben heeft behalen periodetitel in eigen hand

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Volgens de berekeningen heeft Zeerobben met vier punten uit de komende twee wedstrijden de derde periodetitel te pakken. Maar die moeten wel gepakt worden tegen de twee bovenste ploegen in deze competitie. Te beginnen met een uitwedstrijd tegen de kampioen van de tweede klasse I.

Dat zij het kampioenschap in de voorgaande wedstrijd al bereikten, kan in het voordeel van de bezoekers zijn, aldus kenners. Maar het valt moeilijk voor te stellen, dat mannen uit Damwoude voor Sinterklaas gaan spelen. Zeerobben zal zelf moeten waarmaken dat ze klaar zijn voor een toetje in de vorm van nacompetitie.

In de thuiswedstrijd in december vorig jaar pakte Broekster Boys flink uit met 2-7. Er waren voldoende redenen om dit ruime verlies te verklaren, maar het dient gezegd te worden dat het team van Mulder toen al uitstekend positiespel en technisch vernuft paarde aan doelmatigheid. Na een dipje na de winterstop herpakte Broekster Boys zich en liet er geen twijfel over bestaan de beste in deze klasse te zijn.
Maar voor Zeerobben moet het nu nog gebeuren. Ongedacht, maar wel gehoopt, spelen de mannen van trainer Schotanus nog om een prijs. Na de succesreeks van de afgelopen maanden viel de druk van de onderste plaatsen weg en maakte plaats voor een sprankje hoop op meer dan alleen handhaving. Dat sprankje hoop heeft zich ontwikkeld tot een reële mogelijkheid. Voordeel van deze ontwikkeling is de afwezigheid van het ‘heilig moeten’, alhoewel de druk ook enigszins merkbaar is.

De twee vaste waarden Dylan Drent en Reinier van der Stap zullen komende zaterdag zeker ontbreken, maar de laatste twee wedstrijden werden beiden prima vervangen. Een puntje lijkt het hoogst haalbare, in dat geval zal de laatste wedstrijd thuis tegen de nummer 2 Blauw Wit ’34 beslissend worden, met plaatsgenoot Leeuwarder Zwaluwen op het vinkentouw. Dat het een spannend slot wordt voor beide Leeuwarder ploegen en Zeerobben staat vast. De steun van het supporterslegioen zal onontbeerlijk zijn voor de Harlingers. Zaterdag weten we meer.

Programma zaterdag 3 mei tweede klasse I
Blauw Wit ’34 - ’t Fean '58
VVI - Leeuwarder Zwaluwen
Kollum - SVM Marknesse
Trynwalden VC - Rijperkerk
Veenwouden SC - Heerenveense Boys
Waterpoort Boys - CVVO
Broekster Boys - Zeerobben

|Doorsturen

Buienradar



Agenda