Voetbal

Zeerobben B1 en MB1 scoren op toernooi

Door Jeroen Pietersma
FRANEKER - Het is een jarenlange traditie. De kerstzaalvoetbaltoernooien van de KNVB. De jeugdafdeling van Zeerobben is er elk jaar weer bij om zich via de voorrondes te plaatsen voor de finaledag in sporthal de Trije te Franeker. Zeerobben is er nagenoeg elk jaar wel met ??n of meerdere teams bij en ook dit jaar was dat niet anders. Dit keer wisten zowel B1 als MB1 door te dringen tot de finales. Zaterdag 4 januari was het zover.

B1 was ingedeeld bij BCV Bergum B1, Drachtster Boys B1, LSC B1 en Broeksterwalden B1. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Drachtster Boys. Zeerobben kwam na een kleine tien minuten spelen op een 0-1 achterstand. Maar Zeerobben bleef knokken en kwam al snel op 1-1 en even later op een 2-1 voorsprong. Na twintig minuten spelen stond er een keurige 1-2 overwinning op het scorebord voor B1.

In de tweede wedstrijd moest B1 het opnemen tegen BCV Bergum. B1 begon de tweede wedstrijd slapjes maar herstelde zich snel en won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2. De wedstrijd daarna moest B1 tegen Broekster-Wâlden en ook deze wisten ze met 1-0 te winnen. Omdat er tussen de wedstrijden door een uur pauze zat, was er ook genoeg tijd om te kijken wat de andere teams in de poule deden. Doordat Drachtster Boys van Broekster-Wâlden won, moest B1 wel winnen of gelijk spelen om toch eerste in de poule te worden. Ze moesten het de laatste wedstrijd opnemen tegen LSC en deze wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel dus dat betekende dat B1 doorging naar de finale.

In de finale stond B1 tegen over L.A.C Frisia, een lastige tegenstander. Zeerobben kwam al snel op een 1-0 achterstand, daarna volgde er een gele kaart voor een speler van Zeerobben, waardoor Frisia meer ruimte kreeg en de 2-0 scoorde. Al vrij snel kwam Zeerobben na de 2-0 op 2-1. B1 probeerde de aansluitingstreffer te maken maar het feit dat de ploeg slechts één wisselspeler had brak hen uiteindelijk op. Frisia bleef doorgaan en het werd al snel 4-1. B1 knokte zich nog terug tot een 4-2 maar daar bleef het bij.

De meiden van MB1 hadden deze finale bereikt door de bloedstollende spannende voorronde te winnen in Stiens. Vandaag waren Be Quik Dokkum, NMVV/TITAN uit Nieuw-Weerdinge (Drenthe) en VIOD uit Driesum de tegenstanders. De eerste wedstrijd moest Zeerobben meteen aantreden tegen favoriet VIOD. Zeerobben kwam 1-0 achter en wist nog wel de gelijkmaker te maken maar daarna maakte VIOD gebruik van de ruimtes en won uiteindelijk met 3-1.

De tweede wedstrijd was tegen Titan MB1. Een ploeg die net als Zeerobben in de hoofdklasse uitkomt op het veld. Het ging in deze wedstrijd een stuk beter dan in de eerste wedstrijd. Dat kwam ook terug in de einduitslag. Zeerobben kwam op een 1-0 voorsprong en Titan wist nog wel langszij te komen maar daarna stelde MB1 orde op zaken en won uiteindelijk met 3-1. De derde wedstrijd van MB1 tegen Be Quick Dokkum was subliem. Er werd met maar liefst 7-0 gewonnen van de meiden uit Dokkum.
Door deze resultaten werden zowel Zeerobben B1 als MB1 tweede op dit eindtoernooi. Een prachtige prestatie van deze ploegen. Zij mochten dan ook na afloop een prachtige beker in ontvangst nemen en vol trots arriveerden de ploegen ’s middags weer bij de Robbenplaat waar inmiddels de nieuwjaarsreceptie begonnen was. De ploegen kunnen zich nu langzaam gaan voorbereiden op de tweede competitiehelft.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda