Voetbal

Zeerobben A1 kampioen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Vele tientallen toeschouwers waren er afgelopen zaterdag getuige van hoe Zeerobben A1 op een sfeervol Oostersportpark kampioen werd in de Hoofdklasse O bij de A-junioren. Aan het begin van het seizoen werd er al rekening mee gehouden dat het vlaggenschip van de jeugd mee zou kunnen doen voor de podiumplaatsen, maar na een dip aan het eind van 2012 leek een eventuele titel verder weg dan ooit. Maar de groenwitten herpakten zich en konden na een indrukwekkende reeks overwinningen na de winterstop op de slotdag van de competitie de kampioensschaal omhoog houden.

Na een half uur spelen kwam Zeerobben A1 tegen de verhouding in op achterstand, maar nog voor de ranja was de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Nadat de score in de tweede helft werd verdubbeld was de wedstrijd gespeeld. Dat de gasten uit Joure er vlak voor tijd nog eentje in wisten te prikken was slechts voor de statistieken. Rond het middaguur ontving aanvoerder Steven Beuker de kampioensschaal uit handen van jeugdvoorzitter Arjen Miedema.

Dankzij de titel komt Zeerobben A1 volgend seizoen uit in de landelijke Vierde Divisie. Het is de eerste schaal die dit voorjaar kon worden uitgereikt. Het zal niet de laatste zijn, want er zijn meerdere jeugdteams in de race voor een kampioenschap. Eén daarvan is Zeerobben A2 dat dit weekend niet in actie kwam. Zeerobben A3 wel. Terwijl op het hoofdveld het feestje van A1 aan de gang was speelden zijn de derby tegen SC Franeker A2. Getuige de uitslag van 2-3 in het voordeel van de gasten is er aan spanning geen gebrek geweest. Zij krijgen het nog druk deze week, want ze komen deze week maar liefst drie keer in actie. Dindsdagavond op bezoek bij Frisia, donderdag ontvangt A3 Terschelling A1 en zaterdag wacht een uitwedstrijd tegen Dronrijp A2.

Net als Zeerobben A1 speelde ook Zeerobben B1 haar laatste competitieduel. In Dronten moest de verre van complete B1 hun meerdere erkennen tegen de lokale ASV. Afgelopen najaar had B1 nog een overwinning kunnen boeken tegen de Drontenaren, maar dat zat er afgelopen weekend niet in. Zeerobben B2 kwam niet in actie.

Bij de C-junioren kwam C1 niet in actie. Zeerobben C2 doet nog steeds volop mee om het kampioenschap. Om in de race te blijven moest er wel gewonnen worden van Franeker C3. Ondanks een zeer stroeve start won C2 met 0-4 en blijft de ploeg op koers. C4 won fraai de thuiswedstrijd tegen ONT C2 met 3-1.

De laatste strohalm werd door D1 niet gegrepen. Zij moesten aantreden tegen Heerenveense Boys dat net boven Zeerobben stond. Het werd uiteindelijk 3-2 voor Heerenveense Boys waarmee het doek lijkt te zijn gevallen voor D1 in de hoofdklasse. Zeerobben D2 haalde flink uit tegen Warga D2 en won met dubbele cijfers.

Bij de E-pupillen was er vanwege de meivakantie geen programma. Bij de F-pupillen kwamen de teams die nog wat in te halen hadden wel in actie. F1 won overtuigend de thuiswedstrijd tegen MKV F1 met 10-0. F2 bleek niet opgewassen tegen St. Anna en verloor met 7-2. En ook F5 en F6 gingen kopje onder tegen respectievelijk Berlikum F3 en Franeker F9.

We zijn aangekomen in een periode dat er niet meer alleen op de zaterdagochtend wordt gevoetbald maar ook doordeweeks worden er vele wedstrijden gesopeeld. Zowel uit als thuis. Daarom verwijzen we u voor het meest actuele overzicht graag naar www.zeerobben.nl. Op deze populaire website staat er naast de wedstrijdinformatie nog veel ander nieuws over de groen-witte club.

|Doorsturen

BuienradarAgenda