Zeerobben 1 - Waterpoort Boys 3 ? 1

HARLINGEN - De weervoorspellingen van Piet Paulusma beloofden weinig goeds, windkracht 8 en regen. Maar dinsdagavond raasde de storm alleen op het veld van het Oostersportpark richting doel van Waterpoort Boys. Onder ideale weersomstandigheden namelijk liet Zeerobben niets aan het toeval over en behaalde een meer dan verdiende overwinning op de gerespecteerde tegenstander uit Sneek.

De opening was met spektakel en verwarring omgeven. Eerst schoot Sjoerd Mier zijn penalty recht in de handen van de keeper en 3 minuten later stond keeper Kroon van Waterpoort Boys met lege handen, nadat Frank ten Hoeve profiteerde van de verwarring om vermeend buitenspel.  Hij lepelde de bal van 40 meter afstand in het lege doel, 1 – 0. Hierna kwam Zeerobben goed weg toen Richard Hamstra in de 8e minuut een corner vrij mocht inkoppen. Gelukkig voor keeper Theo Nota ging de bal een metertje over.

Het betere spel van de thuisclub mondde uit in verschillende mogelijkheden. Na een groffe overtreding op Albert Beuker bestraft met geel, mocht Dylan Drent het proberen van links met een snoeiharde trap van 30 meter. Niemand toucheerde de bal, zodat de mogelijk onbenut bleef. Een gevaarlijke corner van Mitchel Laros werd in de rebound door David van der Pol net naast het doel gevolleyd. Het spel werd wat harder en ook Albert Beuker kreeg geel na een pittige ingreep. Op snelheid over links en rechts kwamen Mitchel Laros en Reinier van der Stap regelmatig door. Na een prima crosspas over de hele van Patrick Amels kon Dylan Drent op doel afstormen, hij schoot te gehaast naast.

Bij een razendsnelle uitval van WPB, prijst Zeerobben zich gelukkig met de snelle Reinier van der Stap. Hij hinderde Kevin Fokum dermate, dat keeper Nota de bal gemakkelijk kon oppakken. Zeerobben zocht naar nog een doelpunt, maar onnauwkeurigheid in de eindpas was de oorzaak, dat de score ongewijzigd bleef.