Voetbal

Zeerobben 1 naar Lemmer

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Aanstaande zaterdag speelt Zeerobben de uitwedstrijd in Lemmer tegen CVVO. Deze ploeg had een droomstart. Vier overwinningen en twee gelijke spelen in de eerste zes wedstrijden. Samen met Broekster Boys maakten zij uit, wie zich eerste periodekampioen mocht noemen.

Aan dat sprookje kwam een wreed einde door een afgetekende thuisnederlaag tegen het herboren Heerenveense Boys. CVVO beschikt volgens zeggen over een uitstekend voetballend elftal met twee zeer snelle voorhoedespelers. Een mix van jong met meer ervarener spelers.

Hoofdtrainer Johan Wijnsma heeft in het amateurvoetbal de reputatie van aanvallend voetbal. Dat komt dan voor zaterdag goed uit, want ook Inne Schotanus heeft in de derde klasse bewezen de juiste strijdwijze neer te zetten met een geweldig doelsaldo. In de huidige klasse heeft Zeerobben slechts bij vlagen laten zien waartoe dit team in staat is. De ploegen staan nog dicht bij elkaar en de verschillen in kwaliteit zijn klein.

In de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Mulier zag je weer iets van het spel van vorig jaar terug. Jordy Torenbeek straalde weer zelfvertrouwen uit en Albert Beuker was de spil van het team. Wanneer Patrick Amels in de wedstrijd ook laat zien welke klasse hij bezit, dan kan Zeerobben nog wel eens voor een stuntje zorgen in Lemmer.

Wedstrijden zaterdag 16 november tweede klasse I
CVVO - Zeerobben
Heerenveense Boys - Blauw Wit ’34
Rijperkerk - Waterpoort Boys
SVM Marknesse - Veenwouden SC
Leeuwarder Zwaluwen - Trynwalden VC
VVI - Kollum
Broekster Boys - ’t Fean ’58

|Doorsturen

Buienradar



Agenda