Sport

Wouter Hoekstra en Jan van Aalderen winnen Boulodrome toernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was een hele toer zesten doubletten bij elkaar te krijgen en dus een toernooi zonder vrijlotingen te spelen, want je komt om te spelen. Karel en Adrie Visser van Boulegoed waren het laatste doublette dat zich aanmeldde en wel op vrijdagavond en daar was de wedstrijdleiding erg blij mee. Het debuut voor de Vissers begon met een 13-0 overwinning!

De winnaars van vorig jaar Frans-Jan Hengst en Gretha Hoekstra, de Harlinger Sneekers, eindigden als beste na drie voorgelote partijen met drie winst en een saldo van +27 boven de absolute favorieten Mark Norder en Martin Bakker van PUK uit Haarlem met 3 w en +22.

Van Boulegoed behaalden twee teams de A-poule, te weten Klaas Tichelaar met Klaas de Jong en het andere team Ginie Wolberts met Harry Kamp. Tichelaar en De Jong verloren van de toernooiwinnaars Wouter Hoekstra en Jan van Aalderen met 13-5 en Kamp met Wolberts moest het onderspit delven in de halve finale van de A-complementair tegen Elly Prins en Maarten van der Meer uit Lemmer.

In de B-poule zaten zes doubletten van Boulegoed en van de vier te winnen prijzen werden er drie binnengehaald. In de B-poule de eerste door voorzitter Pim Vrolijk en Roelof van der Ploeg tegen Flip de Vries uit Beetsterzwaag met Folly Berends, en die had nog een lekker bruun Frans kopke, uitslag 13-9. In de B-complementair ging het tussen Reitze van der Veen met Jan Wolff tegen Karel en Adrie Visser, een geweldig spannende partij met als winnaars Jan en Reitze, uitslag 13-8.

Bakker en Norder gingen naar de halve finale via een 13-6 overwinning op Elly Prins met Maarten van der Meer. De winst van Jan van Aalderen en Wouter Hoekstra was maar liefst 13-3 op het team Vogelaar-Christian van Le Biberon uit Leeuwarden. Dan de import-Haarlemmers Mark en Martin tegen Sake Dijkstra en Henk Busstra van Le Biberon uit Leeuwarden: anders dan de uitslag doet vermoeden was het een moeilijke 13-6 overwinning.

Wouter en Jan moesten het in de halve finale opnemen tegen Klaas de Jong en Klaas Tichelaar; de Sneekers waren niet te stuitten en het gevolg was een 13-6 overwinning.

De sfeer was gemoedelijk tijdens het ingooien voor de finalepartij maar dat zou snel veranderen toen de wedstrijddruk om de hoek kwam. Wouter en Jan begonnen erg sterk in de eerste mène; drie punten voor de Sneekers door goed tireren van Wouter. De volgende mène weer goed geschoten van Wouter en het stond 5-0. Hierna een hoofdrol voor Jan door goed te plaatsen en ze liepen uit naar maar liefst 8-0.

En toen stonden de kopkes van Bakker en Norder er niet op sien voordeligst bij. Maar ze kwamen terug door goed te plaatsen (8-2) en vervolgens drie punten (8-5) en het werd weer een partij. Wouter leek een beetje gestrest te raken maar zette zich er snel overheen, ook natuurlijk doordat Jan weer goed stond te plaatsen. De veelvoudige Nederlandse kampioenen Mark Norder en Martin Bakker kwamen terug tot 8-7 en daarna was het woord weer aan Van Aalderen en Hoekstra en werd het 9-7. Hierna weer één punt en dus 10-7. Ook het wisselen van plaatsen en tireren hielpen niet bij Mark en Martin en hierna nog een driepunter voor de Sneekers en de dikverdiende overwinning op het Jetting Boulodrome toernooi voor Jan van Aalderen en Wouter Hoekstra was een feit. 


A-poule

1) Wouter Hoekstra – Jan van Aalderen

2) Mark Norder – Martin Bakker 

A-complementair

1) Gretha Hoekstra – Frans-Jan Hengst

2) Elly Prins – Maarten van der Meer 

B-poule 

1e  Pim Vrolijk – Roelof van der Ploeg

2e Flip de Vries – Folly Berends 

B-complementair 

1) Jan Wolff – Reitze van der Veen

2) Adrie Visser – Karel Visser

|Doorsturen

BuienradarAgenda