Voetbal

Wintercompetitie sjo Robur-Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd de tweede ronde van de onderlinge wintercompetitie voor de jeugdspelers van de sjo Robur-Harlingen gehouden. Er werd door diverse pupillen gespeeld (F, E, MD en ME en de D) en maar liefst 98 spelers hadden zich voor deze speelronde opgegeven.

Ook de tribunes werden vanaf het begin om 11.00 uur ’s ochtends tot  15.00 uur in de middag zeer goed bezet gehouden door de vele supporters die hun favorieten kwamen aanmoedigen. De teams waren ten opzichte van de vorige keer weer door elkaar gehaald en weer zo gelijk mogelijk op sterkte, met spelers van Harlingen en Robur verdeeld. En zo ontstonden er weer vele spannende duels die soms pas in de laatste seconden en in een enkel geval zelfs tijdens het eindsignaal werden beslist.
Bij de F- en mini-pupillen bleef het tot de laatste wedstrijd spannend, wie er met de dagzege vandoor zou gaan. Hier ging de overwinning uiteindelijk naar het team Cambuur. De uitslag was hier als volgt: 1) Cambuur 9 punten, 2) Feyenoord 6 punten, 3) Heerenveen en 4) Ajax 0 punten.

Hierna waren de E-pupillen jongens aan de beurt en ook hier was het erg spannend en was het de laatste wedstrijd die de beslissing bracht. Het waren de spelers van Feyenoord die met nog twee minuten op de klok te gaan tegen een 3-0 achterstand aan keken, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakten ze alsnog gelijk en door deze 3-3 pakten ze net het ene puntje en dat was voldoende voor de dagzege. De uitslag bij de E pupillen: 1) Feyenoord 5 punten, 2) Ajax 4 punten, 3) AZ 3 punten, 4) PSV 2 punten.

Vervolgens betraden de meisjes MD1 en de meisjes E-pupillen het strijdperk en ook hier was het tot en met de laatste wedstrijd spannend. De uitslag bij de meisjes MD/ME is: 1) Feyenoord 8 punten , 2) Heerenveen 6 punten en 3) Ajax 1 punt.

Als laatste waren jongens D die om de dagzege mochten strijden. Hier waren enkele kleine overwinningen in de laatste minuut en secondes die het verschil maakten in de eindoverwinning en in de stand, want het team van Arsenal had de pech dat het drie keer in de allerlaatste minuut de overwinning aan de tegenstander moest laten. De uitslag bij de D pupillen: 1) Liverpool 9 punten, 2) Everton 6 punten, 3) Chelsea 3 punten en 4) Arsenal 0 punten.

De volgende ronde van de wintercompetitie is op zaterdag 8 februari en dan wordt er een 4 tegen 4 toernooi  gespeeld op het kunstgrasveld van Robur. Hierover binnenkort  meer in de HC.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda