Voetbal

Winst Zeerobben noodzakelijk voor aansluiting middenmoot

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In de herfst van 2103 liep Zeerobben tegen de eerste nederlaag van de competitie aan in Veenwouden. In een wedstrijd waarin wisselvalligheid troef was.

Zeerobben kwam al snel op achterstand en door een ingreep van trainer Schotanus kreeg Zeerobben weer grip op de wedstrijd. De 3-2 winst voor Veenwouden was verdiend, maar met een beetje geluk was deze strijd geëindigd in een gelijkspel.

Veenwouden bleef daarna regelmatig punten sprokkelen en met strijdlust en de gemakkelijk scorende spits Wytze Veenstra behoren de gasten van zaterdag tot de subtoppers in de tweede klasse I. Het zal dan ook een hele klus worden om de winst in Harlingen te houden, te meer daar Veenwouden afgetekend met 3-0 van ’t Fean ’58 won afgelopen zaterdag.

Toch is het vertrouwen bij Zeerobben toegenomen na de winst in Sneek. Ook lijkt het elftal wat meer uitgebalanceerd met de komst van routinier Etienne Oosterom. De verdediging van Zeerobben was tegen Waterpoort Boys de sterkste linie. Van achteruit opbouwen en de snelle flanken aanspelen; op papier lijkt zo iets logisch, maar het moet wel op het veld gebeuren en zeker niet tegen de minste opponent.

Kunnen we zaterdagmiddag rond half vijf de gewenste drie punten bijschrijven? U wordt van harte uitgenodigd de thuisclub te ondersteunen in dit streven. Aanvang wedstrijd om 14.45 uur op het Oostersportpark te Harlingen.

Programma zaterdag 25 januari
Blauw Wit ’34 - Waterpoort Boys
Zeerobben - Veenwouden SC
’t Fean ’58 - Trynwalden VC
CVVO - Kollum
Heerenveense Boys - VVI
Rijperkerk - Leeuwarder Zwaluwen
SVM Marknesse - Broekster Boys

|Doorsturen

Buienradar



Agenda