Voetbal

Wedstrijd Zeerobben gestaakt na droeve tijding

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Alle ingredi?nten waren aanwezig op deze mooie zomeravond op het Oostersportpark voor een interessant treffen tussen eersteklasser vv Heerenveen en Zeerobben. Trainer Schotanus had het jongste team tot nu toe in deze oefencampagne opgesteld.

En zij deden het boven verwachting goed. De verdediging bestond uit allemaal A-junioren of eerstejaars senioren. Allard Siem Sprenger, Coen van der Veen, Anne Schaap en Pim Bleichrodt speelden sober en effectief. Middenvelders Albert Beuker, Steven Beuker en Mitchel Laros maakten vele meters en voorin waren Frank ten Hoeve, David van der Pol en Patrick Amels (scoorde twee keer) telkens gevaarlijk.

Maar wat is dit waard als je in de pauze geconfronteerd wordt met het droevige bericht, dat Petie Toering plotseling is overleden ten gevolge van een hartstilstand. Heel Zeerobben, maar met name de jonge spelers, en dat waren er acht in het bovengenoemde elftal, waren diep getroffen. De verslagenheid in de kleedkamer was groot. Immers, hun trainer in de B-junioren en van het succesvolle A-juniorenteam van vorig jaar was overleden. Petie Toering was de afgelopen jaren, met succes, trainer van een beloftevolle lichting.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda