Sport

Warme Weinstube kaatspartij

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Tijdens de jaarlijkse Weinstubepartij werd dit keer gekaatst in een brandende zon. Gelukkig was er zo nu en dan een zwoel windje dat over het Eendrachtterrein woei. Twaalf parturen hadden zich aangemeld en dat was met deze warmte vrij redelijk.

In de eerste omloop was er al een spannende partij tussen Dirk ‘de Hulk’ Schrik, Henk Jan Cornelisse en Walter Brandes tegen Meinke Riem, Freek Töpfer en oud-wethouder Frans Zomers. En die Zomers sprong en dook als een atleet op alle ballen, aan de andere kant was het Dirk Schrik die zeer intelligent kaatste. Het werd dan ook spannend en pas op 5-5 en 6-6 trok het partuur Zomers aan het langste eind. En partuur Zomers ging gewoon door met winnen en dat kwam vooral door sterk kaatsen van Meinke Riem en de razendsnelle Freek Töpfer. Ook Jan Ype v.d. Veen, Reitze Kleinsma en Michel v.d. Ploeg werden aan de zegekar gebonden, en dit terwijl het partuur pa Siepie v.d. Ploeg als coach had en je kanne rustig segge dat ut de beste van Friesland is en wat oek belangriek is; hij het altiet konsumptiebonnen in e buuse.

Om de andere finaleplaats kaatsten Ralf van Hurck, Baukje Cornelisse en Tim Jaarsma, en die twee laatsten moesten tegen hun opa Wiebe van Dijk en die was samen met Hilbrand Pollema en Hein kuiken. Aanvankelijk kwamen de opazeggers voor met 4 om 3 maar toen begon Hein Kuiken te hingsten en te slaan en begon Pollema oek nog us inteligent te kaatsen en wonnen ze op 5 om 4 en 6-2.

De finale dus tussen partuur Pollema en partuur Riem. Door met de hasses te kaatsen kwam het partuur Pollema met 4 om 1 voor. Maar aangemoedigd door de fans van Meinke Riem werd het weer 4 om 3. Het werd uiteindelijk 5 om 4 en 6-6 toen ijzeren Hein Kuiken de bal in e Rie sloeg, zij waren dus de winnaar.
In de finale van de verliezersronde kaatsten Anton Kuipers, Dikkie v.d. Zee en Marchientje uut Lollum, die was bijgeloot en zodoende voor de vijfde keer die dag kaatste, een kanjer dus. Zij moesten tegen Kerst Heida, Jari Brander en Yvonne Stam. Jari Brander bleek een talent in dat partuur. Het was alleen jammer dat de goed opslaande Yvonne Stam een kuitblessure opliep en zij werd vervangen door Frans Leunge. En dat was misschien ook wel de reden dat ze verloren maar Frans dee sien best wel. Anton Kuipers werd per partij beter en was nu in topvorm ondanks sien kraampoot. Met de steun van de goed opslaande Marchientje en de balvirtuoos Dikkie v.d. Zee wonnen zij de verliezersronde.

De prachtige kransen, die waren aangeboden door schildersbedrijf Michel v.d. Ploeg, werden de mannen van partuur Pollema omgehangen. Koning was Hein, klein prinsje was Hilbrand en de lakei was Wiebe van Dijk. Ook waren er waardebonnen mede aangeboden door cd-winkel Hompy en er was taart van bakker Elsinga voor de scheidsrechter Age Tichelaar en Bertus Nieuwenburg. En de rest kreeg een hand en werd hartelijk bedankt. Het was weer gezellig geweest op het o zo knusse Eendrachtterrein.

Winnaars
1) Hilbrand Pollema, Hein Kuiken en Wiebe van Dijk
2) Frans Zomers, Freek Töpfer en Meinke Riem

Winnaars verliezersronde
1) Anton Kuipers, Robert v.d. Zee en Marchien Houtsma
2) Yvonne Stam (Frans Leunge), Kerst Heida en Jari Brander

|Doorsturen

Buienradar



Agenda