Voetbal

Waddenrobkes van Zeerobben in de lift


HARLINGEN ? De Waddenrobkes van Zeerobben zijn druk bezig met de voorbereiding op de start van de inmiddels beroemde landencompetitie. Voetbalvereniging Zeerobben gaat het vierde jaar alweer in met de Waddenrobkes, een succesformule voor jonge voetballers van 5 en 6 jaar.

Om de organisatie van de Waddenrobkes te optimaliseren krijgt Zeerobben dit jaar ondersteuning van KNVB clubcoach Geertjan de Grip. Naast de ondersteuning van deze specialist van de KNVB heeft Zeerobben ook een “Welpenpakket” ontvangen. Dit pakket wordt beschikbaar gesteld door ING, hoofdsponsor van de KNVB en partner in het amateurvoetbal, en bestaan uit een doeltje, twintig ballen, twintig hesjes, hoedjes, een gatendoek, een verzamelbord en vier leeuwen-borden. Zeerobben doet namelijk mee aan het project ‘Mini-pupillen spelen Welpenvoetbal’, een speciaal programma van de KNVB en de ING om het (mini-pupillen) voetbal (Waddenrobkes) in verenigingsverband te stimuleren. Het laat vijf- en zesjarigen spelenderwijs kennismaken met voetbal en aparte trainingsvormen en -materialen.

Woensdag 11 september werd het Welpenpakket voor het eerst gebruikt door de Waddenrobkes van Zeerobben. Zowel de 37 Waddenrobkes als de begeleiding zijn erg blij met deze ondersteuning van de KNVB en ING. 

Op zaterdag 21 september a.s. starten de Waddenrobkes de landencompetitie. 9.00 uur wordt het seizoen geopend met een vlaggenparade om vervolgens met de wedstrijden te beginnen. Iedereen is welkom. De overige jeugdteams van Zeerobben komen overigens morgen in actie voor hun eerste competitiewedstrijd. De jeugdafdeling zal de competitie ingaan met 27 jeugdteams verdeeld over 2 A-teams, 3 B-teams, 3 C-teams, 4 D-teams, 6 E-teams, 6 F-teams en bij de meisjesafdeling is er dit seizoen een MD1, een MC1 en een MB1 team. Voeg daarbij de 37 Waddenrobkes die de club inmiddels heeft en het is niet verwonderlijk dat de club uit haar jasje aan het groeien is op het Oostersportpark. Morgen de aftrap dus voor de competitie 2013-2014 met 12 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. De aftrap is om 09.00 uur als C2, D1, F4 en F5 in actie komen. Daarna volgen o.a. E1, B1 en A1. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda