VVH heren 1 komt tekort tegen ervaren Meppel

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag mochten de mannen van trainer/coach Ab Deurman het in eigen Waddenhal opnemen tegen Meppel/AZ. Vooraf was er goede moed om de goede lijn van de vorige twee weken (winst op ANO en NAS Leek) door te trekken. Helaas lukte dit niet. Meppel bleek een solide ploeg met weinig zwakke punten om te benutten voor de Harlingers en na anderhalf uur verlieten de bezoekers de zaal met de buit binnen. De eerste set begon VVH met Reinier Kwast, Meindert Paul Kwast, Paul Lups, Jan Schurer, Anne Durk Bakker en Ignarts Bakker binnen de lijnen. Rik Sijtsma en Marnik Agema begonnen op de kant. De Sk?tsjeboys begonnen de set niet goed. De pass was te scherp voor Paul om aanvallers goed te kunnen bedienen en wanneer dit wel lukte, was het in de afronding niet overtuigend. Ab probeerde met twee time-outs en het inbrengen van Marnik voor Paul om het tij te keren, maar de Harlingers knokten tegen zichzelf en bleven fouten maken. Meppel kon zodoende zonder al te veel inspanning de eerste setwinst noteren.

De eerste set begon VVH met Reinier Kwast, Meindert Paul Kwast, Paul Lups, Jan Schurer, Anne Durk Bakker en Ignarts Bakker binnen de lijnen. Rik Sijtsma en Marnik Agema begonnen op de kant. De Skûtsjeboys begonnen de set niet goed. De pass was te scherp voor Paul om aanvallers goed te kunnen bedienen en wanneer dit wel lukte, was het in de afronding niet overtuigend. Ab probeerde met twee time-outs en het inbrengen van Marnik voor Paul om het tij te keren, maar de Harlingers knokten tegen zichzelf en bleven fouten maken. Meppel kon zodoende zonder al te veel inspanning de eerste setwinst noteren.

In de tweede set begon Paul weer binnen de lijnen en nam Marnik de plek van Jan over. Deze set was de passing aan Harlinger zijde veel beter verzorgd, maar waren vooral de aanvallers die moeite hadden te scoren. De set-ups naar de buitenaanvallers waren vaak aan de korte kant, waardoor Meppel een goede blokkering kon zetten. Meindert Paul bleek ook nog eens niet verder te kunnen, waardoor Jan weer het veld betrad. Geen moment kwam VVH in haar spel en met 15-25 ging ook deze set naar de Drentenaren.

Voor de derde set wist de thuisploeg dat het alles of niets was dus vanaf het begin werd er veel risico genomen in de aanval. Een groot aantal onnodige fouten (vooral in de serve en rallypass) zorgden er echter voor dat Meppel wederom afstand nam van de Harlingers. Op alle fronten bleken de bezoekers sterker, waardoor het voor VVH knokken was voor ieder punt. De harde klappen van Reinier, Marnik en Jan werden te vaak goed verdedigd en midaanvallers Anne Durk en Ignarts wisten hun directe blokkeerder slechts sporadisch te passeren. Aan het einde van de set probeerde VVH nog terug te komen, maar Meppel/AZ bleek gewoonweg sterker en effectiever. Eindstand set drie: 22-25.

Voor de vierde set gaf Ab mee aan zijn mannen om de mouwen nog eens op te stropen en te vechten voor het ene puntje. Tot 10-10 was dit ook zeker een mogelijkheid, maar hierna werd het weer slordiger en minder effectief aan Harlinger zijde. De passing bleef redelijk overeind, maar het serveren was zonder overtuiging waardoor Meppel haar midaanvallers in stelling kon brengen en iedere keer kinderlijk eenvoudig de side-out liet pakken. Het verschil tussen beide ploegen was duidelijk zichtbaar. Meppel was solide, verdedigde nagenoeg perfect en, wanneer ze de bal hadden, versnelde de spelverdeler het spel waardoor de aanvallers geen sluitende Harlinger blokkering tegenover zich hadden. Met 19-25 ging ook de laatste set naar de bezoekers.

Na de wedstrijd was de mening van de meeste Harlingers dat de tegenstander vandaag gewoon sterker was, maar dat een 0-4 nederlaag onnodig was. Pas op 2 november speelt heren 1 van VVH weer. Dan mag het in eigen huis om 19.00 uur tegen VC Sneek 1 spelen. Tot dan heeft trainer/coach Ab Deurman dus de tijd om aan de zaken te werken die tegen Meppel onder de maat waren.