VVH heren 1 geeft VC Sneek geen kans in eigen huis

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag kreeg het eerste herenteam van VVH de mannen van VC Sneek op bezoek. Vooraf was de verwachting dat het een zware dobber zou worden voor de mannen van Ab Deurman, maar tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat er voor VVH kansen waren om de volle uit te pakken.

Met Marnik Agema en Jan Schurer op de buiten, Anne Durk Bakker en Ignarts Bakker op de midaanval, Paul Lups op de spelverdeling, Reinier Kwast op de diagonaalaanval en Niels Wienbelt op de libero begon VVH de wedstrijd. Naast Ab zaten Rik Sijtsma en Meindert Paul Kwast op de bank. Gedurende de eerste set bleek al snel dat de Harlingers de sterkere waren. Het spel van VVH was verzorgd vanaf de passing, waardoor Paul het spel kon versnellen in zijn set ups. VC Sneek begon daarentegen niet goed aan de wedstrijd en het met name moeite om tot scoren te komen. De Harlingers blokkeerden goed en wanneer de aanval van Sneek de blokkering passeerde, belandde deze meermaals buiten de lijnen. VVH bleek door de harde klappen van Jan en Reinier een stuk effectiever en met 25-18 ging de set naar de thuisploeg.

De tweede set leek qua spel erg op de eerste set. VVH had controle over het spel en ging door de sprongserves van Reinier van 5?5 naar een 12-5 stand. Door deze voorsprong gingen de Skutsjeboys nog ontspannener spelen en dit was met name ook te zien in de midaanval. Via Anne Durk en Ignarts werden mooie punten gescoord, waardoor de side-out vaak direct werd teruggepakt. Gedurende de set kwam Meindert Paul binnen de lijnen voor Paul en nam Rik de plek van Marnik over. VVH zocht met serveren vooral de jonge Sneker libero op, want de passer-lopers van de bezoekers waren nagenoeg foutloos in de service-pass. De directe punten afkomstig van zijn passfouten waren zeer welkom en met 25-17 ging ook deze set naar VVH.

In de derde set waren beide partijen meer in evenwicht. Sneek had meerdere wissels toegepast en met name het inbrengen van een nieuwe (linkshandige) diagonaal hielp de bezoekers aanvallend aan punten. VVH wist echter door sterk serveren en variatie in de aanval Sneek goed bij te houden. Deze set bracht Ab wederom Meindert Paul voor Paul om de blokkering te verstevigen en Rik voor Marnik om de side-out terug te pakken. Het einde van de set naderde en beide teams maakten nog kans op de overwinning. Na een goede aanval van Jan, kwam Anne Durk op 19-18 aan service en deed dit uitstekend. Door wederom de libero op te zoeken scoorde hij twee directe punten. Doordat de Harlinger blokkering en aanval ook goed draaiden, behield Anne Durk de service en ging de setwinst met 25-18 naar Harlingen.

Winst van de wedstrijd voor VVH, maar het extra punt dat de winst van de vierde set zou brengen was voor de Harlingers ook belangrijk. Vanaf het begin was VVH weer de ploeg die het tempo bepaalde en had Sneek het moeilijk om directe aanvalsscores te noteren. Wel waren er twee mooie aanvalscombinaties van de bezoekers, welke keihard werden afgemaakt door Patrick Koelemij. Het einde van de set naderde en het leek een spannende ontknoping te gaan worden. Via de services van Ignarts en Reinier werd dit echter anders. Door Ignarts zijn serve werd het 21-20 voor de thuisploeg, waarna Sneek de serve terug pakte. Na een score van Reinier mocht hij zelf gaan serveren en deed dit goed. VVH scoorde drie maal op rij en na Sneek zijn laatste time-out, scoorde Reinier een direct punt met zijn sprongserve: deze ketste van de Sneker libero zijn armen af het veld uit.

De 4-0 overwinning was hiermee een feit en met name de manier waarop zal VVH een goed gevoel geven. Voor de eerste keer dit seizoen was VVH echt in staat om de wedstrijd te controleren en het spel te bepalen. Op dit moment staat VVH op een mooie derde plaats en olgende week staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. De heren van BEO Bakhuizen komen dan op bezoek. Om 19.00 uur begint deze wedstrijd in de Waddenhal.