VV Harlingen VR1 wint van Foarut VR1

HARLINGEN - Weer een doordeweekse wedstrijd en weer een sterk optreden van het A-elftal van de afdeling vrouwen vv Harlingen. Net als vorig jaar speelde de A-selectie Vrouwen op een woensdag tegen Berlikum een sterke wedstrijd. Destijds 5-3 winst en nu een 5-2 winst. Bijna iedereen was aanwezig. Trainer Hans Wessels was in Praag om het trainingskamp te bekijken voor het begin van de nieuwe competitie 2014-2015.

De wedstrijd begon sterk en Marleen B. maakte in derde minuut al de 1-0, dwars door het midden op het doel af. In de achtste minuut bijna weer een doelpunt maar Astrid schoot helaas net naast. In de negende minuut maakte Marleen B. haar tweede, een panna goal werd geroepen door Camilla: 2-0.
Foarut had ook haar sterke momenten in deze fase, reddingen van Angela en Deveny waren noodzakelijk om succes voor Foarut te voorkomen. In de twintigste minuut kwam toch de 2-1, dwars door de Harlinger verdedigingslinie en onhoudbaar voor Deveny. Had Harlingen geen reactie hierop? Zeker wel. Er was een zwevend schot net naast van Astrid en in de 22e minuut vond Marleen B. na een assist van Sjoukje het net: 3-1. Vlak voor rust nog twee kansen: Astrid schoot de bal op de lat en Marleen B. direct daarop net naast.

In de rust had Walter contact met Hans in Praag, over de te volgen tactiek, en er waren ook andere deskundigen aanwezig zoals sponsor R. de Jong, de schilderspecialist van Harlingen. Zo kon de eerste begeleider van de A-selectie Vrouwen de tweede helft met een gerust hart ingaan. Harlingen kwam goed uit de startblokken en er werden al snel kansen gecreëerd: Sjoukje op de lat, Lotte twee keer alleen op de keeper af, helaas geen succes. Marleen H. maakte een fraai doelpunt, helaas was het in eigen doel. Ze reageerde spontaan met een reactie welke niet in het verslag vermeld kan worden maar de stand was wel 3-2.

Gaf dit kracht aan het Harlinger zevental? Zeker wel want Marjolein tikte de bal in de 41e minuut richting de vijandelijke goal, echter een fraaie redding van de keepster van Foarut voorkwam een score. In de 43e minuut weer Marleen B. middendoor en het was 4-2, de ban was gebroken. Harlingen speelde de wedstrijd beheerst uit wat in de 46e minuut het mooiste doelpunt opleverde. Uit een voorzet van Camilla lepelde Marjolein de bal beheerst over de keepster: 5-2. Vermeldenswaard is wel dat aan het begin van de wedstrijd Angela klaagde dat zij het koud had maar in de 48e minuut had ze wel een rood hoofd. Ze voorkwam met een kopbal een doelpunt. Weer ging de jukebox aan en de vrouwen konden de uitloop weer doen met een terecht behaalde winst.