VV Harlingen krijgt niet wat het verdient

HARLINGEN - Als trainer van de Harlingen heb je het zeker niet gemakkelijk omdat er iedere wedstrijd twee of drie man niet zijn. Dit komt vooral vanwege werk en ook blessures. Dit keer stonden Bouke Zuiderhof en Matheus Ype op de backs en dat ging beter dan afgelopen zondag. En het centrum met Robbin Regtop en Sjouke Bootsma speelde ook een goeie wedstrijd.

Sjouke had zelfs nieuwe voetbalschoen gekocht, en dat was zeker niet een koopje. Maar het was jammer dat de winkelier twee linksen in de doos had gestopt en daar kon zelfs Sjouke niet met lope. Gelukkig had hij ook nog de ouwe mee genomen dus kon de man los. En Harlingen begon goed, zocht de aanval en dat leverde helaas alleen wat corners op. En bij een mooi schot van Ralf van Hurck stond de keeper, gelukkig voor hem, net op de juiste plaats. Ook Klaas Kuiken (broer Hein) kreeg twee mooie schietkansen op het randje van het penaltygebied maar jammer genoeg zat er geen kracht achter de ballen. Ook een tikje van Jorge Pirez op Barry Hamstra werd door de laatste maar net overgeschoten.
Denk nou niet dat Lemmer helemaal niet voorkwam in het verhaal want dat was wel degelijk het geval. Het waren vooral uitvallen en die wisten de mannen van Harlingen beter dan vorige week keurig af te stoppen. Tot de 35e minuut. Lemmer kreeg een corner en die werd niet goed weggewerkt en ze konden 1-0 maken. Niet terecht maar hij telde wel. In de 44e minuut werd er weer een van de vele overtredingen tegen Jorge Pirez gemaakt en kreeg Harlingen een vrije trap. Die werd goed genomen door Ralf van Hurck op het mooie hoofd van Barry Hamstra en die knikte knap binnen; 1-1. Althans dat dachten we maar ten onrechte keurde de scheids dit doelpunt af. Zelfs radioverslaggever Hielke Jager had ut oek niet sien en die stuurde de luusteraars met een blij gevoel naar de tweede helft.

In die tweede helft had iedereen in de gaten dat het wel degelijk 1-0 voor Lemmer stond. En ook in de tweede helft begon Harlingen goed, en het verbaasde de Lemsters dan ook dat Harlingen onderin meedraait. Lemmer bleef echter loeren op de counter en men moest bij Harlingen opletten op de levensgevaarlijke Marcel Schutz, en dat deed men achterin naar behoren. Na zeventig minuten stuurde Klaas Kuiken met een mooi pasje Barry Hamstra de ruimte in en uit een zeer moeilijke hoek wist hij 1-1 te maken. Bij Harlingen kwam Justin Attema er in voor Rick Siemonsma en Kenneth Dijkstra werd gewisseld voor Niels Vlottes. En Justin kon bijna scoren toen de Lemster keeper een schot van Barry Hamstra losliet, maar hij had pech en schoot de bal maar net voorlangs. Lemmer kreeg ook een fraaie kans maar zij zagen hun schot tegen de lat kletsen. In de negentigste minuut kopte Barry nog een voorzet van Ralf over de kruising en floot de scheids Niels Vlottes af vanwege buitenspel wat het weer niet was, en dat net toen Niels op topsnelheid lag. Het bleef 1-1. Een goed resultaat in een uitwedstrijd waarin Harlingen hard heeft gewerkt en redelijk goed heeft gevoetbald. De volgende wedstrijd is in en tegen Stiens en dan moet de beuk er maar weer in.