Voetbal

VV Harlingen en RKVV Robur fuseren

Door Jeroen Pietersma
Uit de HC van dinsdag 4 maart: Vrijdagavond 28 februari 2014 gaat de geschiedenis in als een historische avond. Op het Balkland en aan de Vierkantsdijk werd een voetbalfusie bewerkstelligd, nadat een overduidelijke meerderheid van de aanwezige leden van vv Harlingen en rkvv Robur voor de fusie stemden. Op beide locaties werden de leden uitgebreid ge?nformeerd over de inhoud van het fusieplan dat door de Begeleidingscommissie en niet te vergeten door de diverse werkgroepen was uitgewerkt. Voorzitters Gerrit-Jan de Vries van vv Harlingen en Henk Metz van rkvv Robur behandelden stap voor stap de diverse onderdelen. Tijdens de toelichting konden de leden vragen stellen en dat was zeker voor Gerrit-Jan de Vries geen makkelijke avond.

Zoals in de vrijdageditie van de Harlinger Courant werd gemeld was het bij Robur zo dat de leden wel wilden fuseren, maar dat het bij vv Harlingen nog wat zou ‘’rommelen’’. Natuurlijk was stemmen voor de fusie voor heel veel vv Harlingen-leden een lastige keus. Ten eerste de onzekerheid over de inrichting van het complex Vierkantsdijk. Komt er een tribune, worden de kleedruimtes uitgebreid en is er genoeg parkeerruimte? Al dit soort vragen passeerde de Bühne. Maar ook het verhuizen riep veel emoties op. Men moest het ‘Wembley’ verlaten, zodat de heilige grond deels in gebruik genomen kan gaan worden door de groeiende hockeyclub HMHC, welke enige jaren geleden nog op sterven na dood was en een bezoek bracht aan het toenmalige bestuur van de vv Harlingen met de vraag of een organisatorische samenwerking bespreekbaar was. Gelukkig voor de Harlinger hockeysport kon het tij gekeerd worden en zit men weer in een opgaande lijn. De leden van vv Harlingen zijn bereid om ruimte te maken maar zullen dat niet zonder slag of stoot doen. Deze leden zijn daarover heel duidelijk.

VV Harlingen heeft nu iets minder dan 300 leden en de beschikking over drie natuurgrasvelden. De nieuwe zondagvoetbal-fusieclub, op de locatie Vierkantsdijk, gaat in totaal iets van 560 leden tellen en kan absoluut niet uit de voeten met 2,5 velden (kunstgras of natuurgras). Echter, je moet rekening houden met een groeiscenario, waarbij de groei met een sportveld tot de mogelijkheid behoort. Uitgangspunt voor de fusie is dat de nieuwe club gevestigd willen zijn in een woonwijk. Een goede bereikbaarheid is essentieel. Dat is de mening van de leden van vv Harlingen, niets meer en zeker niets minder. Voorzitter Gerrit-Jan de Vries projecteerde tegen het eind van zijn heldere uiteenzetting een overzicht van het complex aan de Vierkantsdijk, waar rekening wordt gehouden met deze wens en tevens gedacht is aan het terugdringen van mogelijke overlast voor de omwonenden.
Onlangs zijn deze omwonenden op de hoogte gebracht van dit uitgewerkte idee en zijn staan hier ook volledig achter, bleek onlangs bij een overleg. Een mening waaraan niet voorbij kan worden gegaan, dat moge duidelijk zijn. Wethouder Glasbeek, voorzitter van vv Harlingen Gerrit-Jan de Vries, voorzitter van rkvv Robur Henk Metz en ongeveer 25 enthousiaste maar zeker ook kritische omwonenden waren daarbij aanwezig.

Nadat de stemcommissie, bestaande uit drie gekozen leden, de stembriefjes onder het toeziend oog van een aantal hoofdbestuursleden had geteld kwam de volgende uitslag uit de bus: bij vv Harlingen waren 107 van de 139 aanwezige leden voor de fusie. Ondertussen was ook bekend dat bij Robur 78 van de 82 aanwezige leden voor de fusie waren.
In de komende periode zal het vervolgtraject worden ingezet. Dit traject zal starten met een prijsvraag voor de nieuwe naam, logo en clubkleuren, verder zullen er nog de nodige wettelijke en juridische procedures moeten worden afgelegd en als laatste zal de KNVB toestemming moeten geven.
Het bestuur van vv Harlingen is van mening dat deze historische stap een waarborg is voor de toekomst van het zondagvoetbal.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda