Sport

VsV Het Baarsje

Door Jeroen Pietersma
ONDERDIJK/KIMSWERD ? VsV Het Baarsje ging de afgelopen week twee keer op pad: eerst voor de jaarlijkse dagtoch naar Noord-Holland en enkele dagen later naar Kimswerd.

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse dagtocht naar Noord-Holland. Het weer was prima. ’s Morgens werd er gevist bij de zogenaamde beroepsvissersplek. Er werd gevist ‘met het wurmke’ en de visvangst was goed te noemen. Er werden 54 vissen gevangen, de grootste door P. Hoekstra (37,5 cm). De grootste baars was ook voor P. Hoekstra (16,2 cm). De uitslag: 1) P. Hoekstra 12 vissen, 2) J. de Groot 10 vissen, 3) N. Haan 10 vissen en 4) B. Toering 9 vissen.

Tussen de middag werd er gegeten en gedronken in Onderdijk in de Welkomst, het vaste adres sinds jaren. Rond 12.45 uur zat iedereen vol en werd koers gezet naar het Botenhuis. De vangst was in totaal 118 vissen, de grootste vis was voor P. Hoekstra (54,7 cm) en de grootste baars was voor B. Toering (17,2 cm). De uitslag: 1) B. Toering 31 vissen, 2) P. Hoekstra 19 vissen, 3) G. de Haan 18 vissen en 4) N. Haan 16 vissen. De prijsuitreiking was in Hotel Restaurant De Stenen Man in Zurich, waar nog even werd nagepraat over deze mooie zonnige dag. De voorzitter wenste omstreeks 18.30 uur iedereen een wel thuis.

Afgelopen dinsdagavond was de derde grote wedstrijd ‘met het wurmke’ en er werd gevist achter Kimswerd in de Polder. Het vissen begon voortvarend, er werden vrij vlot prachtige giebels gevangen. Maar na een tijdje werden er slechts enkele maatvissen gevangen. Maar één visser trok zich daar niets van aan, die ving gewoon door, maar ja, die visser, Rimme Hoekstra, vangt zelfs in ’t Derde Haad nog vis, aldus de andere vissers. De grootste vis was voor J. de Groot, een giebel van 34,3 cm en zwager J. Pool ving een mooie dikke baars van 24,1 cm. Uitslag: 1) R. Hoekstra 11 vissen, 2) B. Toering 4 vissen, 3) J. de Groot 3 vissen en 4) C. v.d. Schoot 3 vissen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda