Voetbal

Voorbeschouwing Zeerobben-Minnertsga


HARLINGEN - In het voetbalwereldje van de supporters wordt vaak uitgegaan van de stelling ?dan winnen we even van en dan?. Maar zo werkt het niet altijd. Afgelopen zaterdag kreeg Zeerobben in de slotseconden nog een tot verlies leidende tegentreffer, terwijl de hele groen-wit familie zich al opmaakte voor een kampioensfeestje.

Voorafgaande aan deze wedstrijd had de leiding van het eerste elftal al laten weten, dat Rijperkerk een moeilijk te bespelen tegenstander is. Dat bleek wel uit de uitslag. Maar dat betekent niet dat Zeerobben moet gaan twijfelen aan hun eigen kwaliteiten, want geluk en pech hoort nu eenmaal ook bij dit spelletje. In de uitwedstrijd tegen Minnertsga, de tegenstander van zaterdag, nam Zeerobben nog een riante 0 – 2 voorsprong. Vlak voor rust werd het 1 – 2 en meteen na rust had Minnertsga de kans op de gelijkmaker. Als die erin was gegaan dan... Maar Zeerobben, op basis collectief knokken, nam daarna het heft weer in handen en liep uit naar een verdiende 2 – 5 overwinning. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Aan Inne Schotanus en Wiebe Attema de keus : vol op voor de overwinning gaan of het resterende, noodzakelijke puntje verdedigen.

Als Inne Schotanus de gedrevenheid weet over te brengen op zijn spelers en het team speelt zijn eigen spel en voert de opdrachten in het veld goed uit, dan ga ik er toch van uit dat we zaterdag 11 mei in de thuiswedstrijd tegen Minnertsga de titel gaan pakken, hoe dan ook. Voor Minnertsga is er een minieme kans op nacompetitie, maar ze zijn dan wel geheel afhankelijk van de uitslagen in de andere wedstrijden. Zij zullen dan ook de aanval moeten kiezen om die droom in stand te houden. Het belooft aanstaande zaterdag een geweldige pot te worden en we verwachten in deze kampioenswedstrijd een grote schare supporters van beide partijen. In zo’n ambiance kampioen te mogen worden, hebben we in het afgelopen weekend op vele velden in de provincie en ver daarbuiten kunnen meemaken. Met de strijdlust van de vorige wedstrijd en een beetje meer geluk kan het feest beginnen. Nog één punt slechts.

En hoe zit het dan met de enig overgebleven concurrent voor de titel, SC Stiens? Zij spelen een uitwedstrijd tegen AVC in Sexbierum. AVC zal er alles aan doen om de broodnodige punten in Sexbierum te houden en zo de kans op het behoud van het derde klasse-schap te vergroten. Vooral nu gunt vriend Wiebe zijn maat Simon de overwinning. Maar Wiebe en Inne gaan ervoor om op eigen kracht en kwaliteit de tweede klasse binnen te gaan en niet afhankelijk te zijn van resultaten elders.

We nodigen alle voetballiefhebbers uit om zaterdag 11 mei om 14.30 uur aanwezig te zijn op het Oostersportpark in Harlingen. Eerder mag ook en hebben we natuurlijk nog liever. Ter gelegenheid van deze belangrijke wedstrijd zal de jongste Zeerobbenjeugd van 4/5 jaar hun overbekende Waddenrobkes competitie niet om, zoals gebruikelijk om 9.00 uur, maar om 12.30 uur spelen. Ook de F-pupillen zullen meewerken aan een line-up voor de spelers van de beide teams. Aansluitend aan de wedstrijd zullen er allerlei festiviteiten( nog wel een slag om de arm houden)plaatsenvinden op het Oostersportpark.

Prognose voor zaterdag 11 mei in de 3e klasse B Noord

AVC – Stiens 1 Zeerobben – Minnertsga 3 WTOC – Be Quick Dokkum 3 Dokkum – Berlikum 1 Rottevalle – Wykels Hallum 3 Zwaagwesteinde - Rijperkerk 3 Hardegarijp – Oostergo 1

|Doorsturen

BuienradarAgenda