Voetbal

Voetballers St. Micha?lschool op dreef in Bolsward

Door Jeroen Pietersma
BOLSWARD - Het jongensvoetbalelftal van basisschool Sint Micha?l uit Harlingen is woensdagmiddag bij de regiofinale in Bolsward op een keurige tweede plaats ge?indigd.

De pupillen van de keuzeheren Arnold Boers en Sjoerd ten Hoeve wonnen van De Romte uit Dronrijp (3-0), De Fûgelflecht Franeker (8-0) en Van Haersma Bumaschool uit Hommerts (4-0). Het duel tegen de latere nummer één De Blinker uit Bolsward ging door een strafschop met 1-0 verloren. De Harlingers eindigden als tweede in de poule van vijf en zijn daarmee doorgedrongen tot de regiofinale in Emmeloord op woensdag 22 mei.

Een puike prestatie die negen jaar geleden voor het laatst werd geleverd door de St. Michaëlschool, die destijds kon beschikken over onder andere Cees Smaal en Jordi Torenbeek. Mochten de voetballers van de Sint Michaëlschool ook in Emmeloord succesvol zijn, dan lonkt de landelijke finale in Zeist.

Op de foto achter vlnr: Daan de Schiffart, Gijs Oswald, Lars Baarda, Jelmer Halff, Jelmer Hoekstra, Sander Leijenaar, Harmen ten Hoeve. Vooraan vlnr: Justin Siersema, Maurits Elzinga, Ben Hager, Manoah Oving en Tobias ten Hoeve.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda