Voetbal

Voetbalfusie rkvv Robur en vv Harlingen gaat beginnen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De fusie van vv Harlingen en rkvv Robur is in gang gezet. Er wordt nog gewerkt aan een fusievoorstel, maar de samenwerking van de jeugdafdelingen wordt alvast verder doorgevoerd. Beide jeugdafdelingen moeten komend seizoen al worden samengevoegd.

Alle jeugdteams van de twee verenigingen, van de F pupillen tot en met de A junioren, worden samengevoegd. Dit gebeurt in samenspraak met de KNVB. Op het eerste gezicht verandert er niet veel. Jeugdleden blijven lid van hun eigen moedervereniging en de meeste teams blijven gelijk qua spelers en begeleiding. En ze blijven het komende jaar gebruikmaken van de bestaande tenues rood-wit en geel-zwart en van de beide accommodaties; het Balkland en de velden aan de Vierkantsdijk. Alleen teams met te weinig spelers zullen een ander shirt gaan dragen.

Door gecombineerde teams samen te stellen kan ieder kind op zijn of haar eigen niveau spelen en is in alle leeftijdscategorieën een goede bezetting van de teams mogelijk. De samenwerking tussen besturen, leiders, trainers en vrijwilligers van beide verenigingen wordt veel intensiever. Ook zullen er activiteiten gecombineerd kunnen worden. Te denken valt aan zaalvoetbaltoernooien. Vóór de namen van de samenwerkende verenigingen komt de afkorting SJO (samenwerkende jeugdopleiding) te staan. “Een kwalitatief sterkere en betere jeugdafdeling”, zo luidt de overkoepelende doelstelling.
De Fusie Begeleidingscommissie van beide clubs zal binnenkort een toelichting geven op de plannen.

|Doorsturen

BuienradarAgenda