Sport

Voetbal en hockey ontmoeten elkaar

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen weekend vond er op het complex van de hockeyvereniging HMHC een ontmoeting plaats tussen de meisjes B1 van HMHC en een team van Zeerobben bestaande uit enkele B- en C-junioren. Zij speelden een wedstrijd met ??n helft voetbal en ??n helft hockey.

De voetballers van Zeerobben waren in de eerste helft overduidelijk de meerdere en halverwege de wedstrijd stond er 1-7 op het scorebord. De hockeysters wisten wel vaker de weg naar het doel te vinden, maar voelden zich wat onwennig zonder stick. Maar ze zagen de tweede helft vol vertrouwen tegemoet. En dat hockey iets compleet anders is, ondervonden de voetballers die geen poot aan de grond kregen en in de tweede helft de gretige meisjes van HMHC met 3-0 zagen winnen. De zeer geslaagde sportontmoeting werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Ook vorig seizoen vond een dergelijke ontmoeting plaats bij HMHC. Dat was toen een spontane actie en het leek een eenmalige gebeurtenis. De beker die toen werd gewonnen door de HMHC werd afgelopen weekend omgedoopt in een wisseltrofee die komend seizoen een plaatsje krijgt in de prijzenkast op de Robbenplaat aan de Achlumerdijk. Aan het eind van volgend seizoen wordt de derde editie van deze unieke wedstrijd gespeeld. En daarmee is een nieuwe traditie geboren.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda