Vikings komen thuis met veel medailles en pr?s

SNEEK - Zaterdag 2 november ging zwemvereniging de Vikings met 18 zwemmers naar de Waterpoort medaillewedstrijd, gehouden in zwembad It Rak te Sneek. Er werden in totaal 11 medailles en 31 pr?s gehaald.

Het grootste persoonlijk record werd gehaald door Melvin Trinks op 25 m vrije slag. Hij zwom van 31.74 naar 18.40. Melvin behaalde hiermee de tweede plaats. Tevens behaalde hij nog een derde plaats mét een pr op de 25 m schoolslag.
Ook was er een goede verbetering op de 25 m vrije slag voor Hessel Broekstra. Hij wist van 22.39 naar 18.09 te zwemmen en werd hier eerste mee. Ook behaalden de samengestelde estafetteploegen jongens én meisjes een medaille; ze werden beide eerste op 4 x 50 m vrije slag.

Medailles waren er verder voor Luna Van Den Ende, Katja Koornstra, Sander Nadema, Daphne Outhuijse en Wierd De Wit. Luna zwom op de rugslag naar een tweede plek, Katja behaalde ook op de rugslag een derde plek, Sander wist zelfs drie medailles te behalen; een derde plaats op de vrije slag een tweede plaats op rugslag en een eerste plaats met de jongens estafetteploeg. Daphne wist een tweede plaats te behalen op rugslag. Wierd behaalde een derde plaats op de rugslag en een eerste plaats met de jongens estafetteploeg. De jongens estafetteploeg bestond verder uit, Stef Arends en Yoram Van Der Tuin, voor deze jongens was het de eerste keer dat ze een medaille wonnen. De meisjes estafetteploeg bestond uit Katja Koornstra, Myrthe Ligthart, Luna Van den Ende en Daphne Outhuijse. Deze dames gingen als tijdsbesten van start en dat hebben ze helemaal waargemaakt met een mooie eerste plaats.

Ook was er een nieuw zwemmertje mee, Mare Broekstra. Zij moest voor het eerst een tijd zwemmen en dat heeft ze heel goed gedaan; ze wist zich goed tussen de andere zwemmertjes staande te houden. Verder zijn er mooie pr’s gezwommen door David da Silva Miranda, Marije Pont en Nina Helvrich. Nina wist bijna 3 seconden van haar oude tijd af te zwemmen. Chantal Outhuijse, Tessa Punter, Eliza Van Der Tuin en Gerda Woldendorp wisten op hun afstanden een mooi pr te zwemmen. Het was een mooie wedstrijd waar door iedereen goed gezwommen is.