Sport

V&K Stenenman begint seizoen met twee medailles


HARLINGEN - Zaterdag 23 november was de eerste turnwedstrijd van het seizoen. Erg vroeg in het jaar, want andere jaren beginnen de wedstrijden in december.

Doordat de oefenstof is aangepast zijn er meerdere niveaus waardoor er meer wedstrijden zijn. Het is een turncompetitie tussen Groningen, Friesland en Drenthe. Voor drie turnsters was dit de allereerste wedstrijd, erg spannend. Als je 9 jaar wordt in het jaar 2014 mag je meedoen aan de wedstrijden op dit niveau. Senna de With, Helena Boerma en Rosa Posthuma waren de zogenaamde instappers. Ze hebben het erg goed gedaan. Rosa werd 15e, Senna werd 28e en Helena 29e.

Elbrecht Scholten doet dit jaar mee op het hoogste niveau voor de leeftijd van 10 jaar en behaalde, heel knap, de  gouden plaats. Michelle Bergsma is weer blessurevrij en heeft zeer goed geturnd, ze werd 11e. Meike Schroor heeft ondanks de zenuwen een goede wedstrijd geturnd met zeer moeilijke elementen. Ze behaalde de 17e plaats.

Esther de Jong heeft zeer goed gedaan en werd tweede, een goed begin van het seizoen. Yasmina Markenstein had ook allemaal nieuwe oefeningen en presteerde ook goed en haalde netjes een 6e plaats. Op naar de tweede wedstrijd op 14 december in Dokkum.

|Doorsturen

BuienradarAgenda