Sport

V&K De Stenen Man naar halve finale NK

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De turnsters van V&K De Stenen Man mochten op 15 en 16 maart turnen voor een plekje in de halve finale. Er streden veel turnsters om deze kwartfinale. Van gemiddeld dertig turnsters gingen er twaalf tot vijftien door. Dit is het niveau 1e en 2e divisie; net onder het niveau van topsport. Deze turnsters turnen allemaal drie tot vier keer per week.

De turnsters van V&K De Stenen Man: Senna de With en Rosa Posthuma (instap 9 jaar), Elbrecht Scholten (pupillen 1, 10 jaar), Meike Schroor (pupillen 2, 11 jaar), Yasmina Markenstein (jeugd 1, 12 jaar), Esther de Jong (jeugd 1, 12 jaar), Michelle Bergsma (senior, 16 jaar en ouder).

Allen hebben een zeer goede wedstrijd geturnd. Altijd erg spannend als er maar enkelen doorgaan en je weet dan ook dat je je geen foutjes kunt permitteren. Voor de jongste meisjes is het al een super prestatie om in de kwartfinale te turnen en dit hebben ze dan ook met veel plezier gedaan.

Senna turnde heel erg goed en pakte helaas net op twee tiende na net niet de bronzen medaille. Senna is door naar de halve finale op 6 april in Rotterdam.

Rosa heeft ook een goede wedstrijd geturnd. Ze is zeer vooruit gegaan maar dit was net niet genoeg voor een plekje in de halve finale. Ze werd 16de.

Elbrecht Scholten heeft zichzelf ook goed weten neer te zetten. Een kleine fout op de brug maar wel door met een 8e plaats.

Meike Schroor deed drie toestellen heel netjes maar verliet vroegtijdig de balk. Daardoor helaas niet door naar de halve finale. Ze werd 11e. Ook zij gaat weer hard trainen voor het volgende seizoen, dat in november weer van start zal gaan.

Yasmina Markenstein had sterke concurrentie in de groep en dit niveau was hoog. Yasmina heeft sterk geturnd maar dit was helaas niet genoeg. Ze behaalde de 21e plaats.

Esther de Jong begon bij haar sterkste onderdeel, de brug. Dit deed ze super want hiermee haalde ze een 1e plaats. Ook Esther heeft zich geplaatst voor de halve finale in Rotterdam (overall werd ze 4e).

Michelle Bergsma was geblesseerd maar wilde toch proberen een plekje te krijgen. Er gingen twaalf turnsters door. Dit was een moeilijke strijd maar Michelle heeft zich ondanks haar blessure goed laten zien. Vooral met haar doorzettingsvermogen en kracht om door te gaan. Helaas was het niet genoeg maar het werd een mooie 16e plaats.

V&K De Stenen Man is een vereniging zonder eigen turnaccomodatie en is dan ook erg trots dat de turnsters zo hoog meedraaien. Ze komen elk jaar op het NK.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda