Sport

V&K De Stenen Man 6de op de Nederlandse Kampioenschappen

Door Jeroen Pietersma
DORDRECHT - Elbrecht Scholten van V&K De Stenen Man heeft zaterdag 25 mei op de Nederlandse Kampioenschappen turnen te Doredrcht goed gepresteerd. Elbrecht werd zesde van de beste 38 van Nederland.

Zaterdagmorgen vroeg was het dan zover, Elbrecht mocht deelnemen aan de bondskampioenschappen Nationaal niveau 2 Instap 2e divisie. Elbrecht begon haar wedstrijd op de balk. Bij het inturnen ging het zo goed dat ze in plaats van heffen tot split helemaal naar handstand ging, terwijl ze dat eigenlijk pas volgend jaar hoeft te laten zien. Gelukkig ging tijdens haar wedstrijd alles ontzettend goed waardoor ze met een score van 13,433 maar twee turnsters aan zich voorbij liet gaan.
Na het onderdeel balk kwam het onderdeel vloer. Elbrecht vond dit erg spannend, hier was echter niets van te zien want met een prachtige houding en perfect uitgevoerde choreografie scoorde ze ook hier een mooi cijfer, 13,350. Het derde onderdeel was sprong. Hierbij moest Elbrecht een overslag over de pegasus doen en een arabier op de plankoline. Doordat Elbrecht ontzettend snel aanliep voor de sprong, had ze aan het einde vaart over waardoor ze een grote stap moest zetten. Dit heeft haar helaas veel punten gekost.
Gelukkig kwam het laatste onderdeel rek nog, waarvoor Elbrecht zich ook heeft geplaatst voor de toestelfinale. Ze vindt dit een erg leuk onderdeel en had er dus ook veel zin in. Dit was ook te merken aan het cijfer, want met een 12,700 behaalde ze de vijfde score van de dag. In totaal behaalde Elbrecht met een score van 51,483 in een deelnemersveld van 38 turnsters de zesde plaats tijdens de meerkamp; een ontzettend knappe prestatie. Op zondagavond mocht Elbrecht nog een keer haar rekoefening laten zien tijdens de toestelfinale. De oefening leek nog beter te gaan dan tijdens de meerkamp. Maar helaas was er een andere jury en het cijfer viel lager uit dan verwacht. Toch behaalde Elbrecht nog een knappe vierde plaats.

|Doorsturen