Verdiend gelijkspel voor Robur

HARLINGEN - Na de flater van vorige week tegen Oldeboorn was Robur uit op revanche en wel tegen RES. RES bivakkeert op de derde plaats en Robur staat daar een plaatsje onder, dus was het van belang dat er niet verloren zou worden. RES is met een goede serie bezig. Zo werd daar vorige week gewonnen van Black Boys die ook meedoen voor de bovenste plaats.

Robur begon weer in de vertrouwde opstelling met Rene Metz weer in de verdediging. Na tien minuten spelen viel de eerste treffer al; een vrije trap werd door Arjen Speckmann diep gegeven op Niels Outhuyse en die trok voor op Sander Zeilmaker die zo vrij stond als een vogeltje en hij kon beheerst scoren. Daarvoor had Andre Alberts de bal van de doellijn gered voor Robur.
In de twintigste minuut had Douwe Kamsma de tweede treffer voor Robur op de slof maar hij werd te veel naar de buitenkant gedwongen en schoot net naast. Een paar minuten later werd er toch tegen gescoord door Paul Huisman van RES. Sven Helvrich stond wel te vlaggen voor buitenspel maar de zeer warrige scheidsrechter de heer Pit wuifde het weg en wilde er niets van weten.
Na een half uur spelen kreeg Niels Outhuyse last van z’n heup en moest het veld ruimen en dat was een aderlating voor Robur, want Niels is toch een spel bepalende speler voor Robur. Hans Brandes was zijn vervanger.
Voor rust had Sander Zeilmaker de kans om nog een keer te scoren, maar z’n lobje ging net over. Door wat aanmerkingen op de scheidsrechter kreeg Arjen Speckmann geel en ook Sander Zeilmaker werd er op getrakteerd omdat hij werd beticht van spelbederf.

In het begin van de tweede helft nam RES onverwacht de leiding door een uitglijder van Marcel Tuurenhout, die overigens een puike wedstrijd speelde. Jesper Landskroon kwam in balbezit en verschalkte keeper Peter Helvrich. Ook Rene Metz kreeg van de heer Pit een gele kaart na het vasthouden van een tegenstander.
Trainer Chris Douwsma wisselde Chiel Faber voor Sipke Bootsma. Keeper Peter Helvrich moest het veld ruimen met een hamstringblessure; Patrick Dijkstra kwam tussen de palen. Een paar minuten later was het weer raak voor RES, wederom Paul Huisman, die scoorde na balverlies op het middenveld; 1-3.
Het leek of de scheidsrechter het leuk vond kaarten uit te delen, want ook Evan van Sertima kreeg geel na wat opmerkingen op de leiding. Ook bij RES had de scheids al een paar spelers op de bon gegooid. Gelukkig ging Robur niet bij de pakken neerzitten en bleef er voor knokken met soms mooi combinatievoetbal. En dat resulteerde in een treffer voor Sander Zeilmaker die een foutje achterin bij RES afstrafte; 2-3
In de laatste tien minuten gingen de mouwen bij Robur nog even omhoog en met veel flair resulteerde dat in een treffer in de veertigste minuut. Sander Zeilmaker nam een vrije trap en die belandde op de lat maar in de rebound was Andre Alberts er als de kippen bij om binnen te schieten. Een dik verdiende gelijkmaker en het was ook wel een terechte uitslag gezien de hele wedstrijd. Ook bij RES was men er wel tevreden mee, maar een 1-3 voorsprong mag je eigenlijk niet meer weggeven. Vlak voor het einde van de wedstrijd had keeper Patrick Dijkstra nog een katachtige redding nodig om het puntje in veiligheid te brengen.
Voor Robur was het een goed herstel na de blamage van vorige week.