Sport

Valse start Excelsior tegen Wolvega

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het zestal van Excelsior kende dinsdagavond een slechte seizoensouverture tegen TOG uit Wolvega. De Ouwe Seunen (met drie Franekers, twee Harlingers en ??n Achlumer) verloren teleurstellend met 5-7 van een bepaald niet briljant Wolvega.

Teamchef Willem Leijenaar had ervoor gekozen op ratingsterkte achter de borden plaats te nemen. Eén en ander impliceerde dat hijzelf aan bord één de degens kruiste met A. Bergsma, oud-onderwijzer van de voormalige Jan Ligthartschool. Leijenaar verkreeg licht voordeel, Bergsma verdedigde zich te vuur en te zwaard en wist vervolgens een punt te bemachtigen tegen Excelsiors clubicoon.

Johan Beuker moest alles uit de kast halen om A. Teeuw  een loer te draaien aan bord twee. In het middenspel beschikte Beuker over te weinig tempi. Hij nam risico's maar gokte op het juiste paard. In vijf om twee en vervolgens vier om één afspel haalde hij koelboedig de trekker over en was uiteindelijk verantwoordelijk voor de enige winstpartij van Excelsior.

Hans Selie groef aan bord drie zijn eigen graf tegen K. Mondria. De Achlumer plaatste een foutieve twee om twee-ruil waarna Mondria schijfwinst boekte die aan het einde van de rit toereikend was voor de volle winst.

Aan bord vier manoeuvreerde Koop de Vries zijn schijven in rustig vaarwater de remisehaven binnen tegen B. Ruiter. Tjeerd Jaasma speelde een klassiek middenspel niet goed tegen J. Hinnipman en mocht zijn handen dichtknijpen met een gelijkspel. Dick Bekkema maakte een klein foutje tegen K. v.d. Kooij dat grote gevolgen had.

 

Excelsior Harlingen - TOG Wolvega 5-7

W. Leijenaar - A. Bergsma 1-1

J. Beuker - A. Teeuw 2-0

H. Selie - K. Mondria 0-2

K. de Vries - B. Ruiter 1-1

T. Jaasma - J Hinnipman 1-1

D. Bekkema - K. v.d. Kooij 0-2

 

Onderlinge competitie

In groep A van de onderlinge competitie bezorgde drs. Klaas van Keimpema broer Elle een oorwassing. In het beginspel boekte eerstgenoemde schijfwinst en in het eindspel stond Klaas the Keimp drie schijven voor. Elle speelde tegen beter weten in verder maar kwam reeds snel tot de conclusie dat hij aan een dood paard trok. Hij kwam tot inkeer en drukte zijn broer Klaas vervolgens sportief de hand.

In de B-groep kreeg Sjoerd Ferwerda de zege in de schoot geworpen door Nico Poelsma die niet helemaal bij de les was.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda