Sport

Uitslag zwemkampioenschap

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Woensdag 29 januari vond in zwembad ?t Derde Haad het Harlinger schoolzwemkampioenschap van 2014 plaats. Maar liefst 122 basisschoolleerlingen deden deze middag mee aan de wedstrijd. De organisatie van de wedstrijd was in handen van zwemvereniging De Vikings, Het Jongerenwerk en Optisport.

Alle 122 deelnemers moesten individueel twee keer aan de bak. Eén keer mochten zij vrije slag zwemmen en één keer schoolslag. Alle 122 deelnemers hebben gestreden voor wat zij waard zijn. De fanatieke inzet spatte van de gezichten van de kinderen af. Tijdens het zwemmen werden de deelnemers aangemoedigd door klasgenoten, ouders en opa’s en oma’s, die in grote aantallen kwamen kijken.

Veel kinderen gingen naar huis met een beker of medaille. De grote wisselbeker voor de schoolzwemkampioen 2014 werd uitgereikt bij de meisjes aan Silke Huisman en bij de jongens aan Finn Lighthart. Zij waren deze middag individueel de snelste zwemmers. Naast het individuele programma werd er ook nog door de schoolteams estafette gezwommen. De school van Harlingen die over het snelste team beschikt en met gouden medailles naar huis ging is obs Middelstein. Op de tweede plaats is het team van Het Baken geëindigd en de derde plaats was voor het team van de Sint Michaëlschool.

Jongens groep 7 en 8
1) Finn Ligthart, 2) Stef Arends, 3) Sander Nadema, 4) Wierd de Wit, 5) Durk Toering en 6) Yoram van der Tuin.

Meisjes groep 7 en 8
1) Silke Huisman, 2) Tessa Punter, 3) Gerda Woldendorp, 4) Jeanette Halma, 5) Amber Bosma en 6) Mandy Ligthart.

Jongens groep 5 en 6
1) Hessel Broekstra, 2) Melvin Trinks, 3) David Da Silva, 4) Lars Haringa, 5) Inrique Wierda en 6) Hugo Bontes.

Meisjes groep 5 en 6
1) Noa Teuben, 2) Marije Pont, 3) Chantal Outhuijse, 4) Nina Helvrich, 5) Mare Kuperus en 6)Hilde de Jong.

Jongens groep 3 en 4
1) Thom Posthumus, 2) Boyd Teuben, 3) Sven Jurre de Vries, 4) Gys Vollman, 5) Jetze de Vries en 6) Dinand Trinks.

Meisjes groep 3 en 4
1) Mare Broekstra, 2) Emma Petersen, 3) Gabriela Da Silva, 4) Amber Lubbers, 5) Maricilia Kamperveen en 6) Ro van der Neut.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda