Sport

Tweede plaats voor Squashteam Van Hurck I in Euregiocompetitie

Door Jeroen Pietersma
GRONINGEN - De eerste plaats was afgelopen zondag in Groningen voor het eerst in de nog jonge geschiedenis dichterbij dan ooit, echter tijdens de eerste balwisselingen van Taipan You verrekte hij een spier in de rug waardoor verder spelen niet meer mogelijk was. Een tegenslag, met name voor Taipan want zijn tegenstanders waren bekend en hij had zeker zes gewonnen games kunnen scoren.

Simon Bambach pakte de draad echter op door in een toch nog spannende partij met 11-9, 11-8 en 11-7 te winnen van Hinke van der Veer van Stadjershal 6. Tegen Maxx Sports 3 uit Hoogeveen had Martin van der Ploeg het slechts in de tweede game echt lastig maar met 3-11, 11-8, 8-11 en 7-11 ging de winst naar Harlingen. Ook voor Erik Menks ging de tweede game verloren tegen eerste speler Reinier Wessels uit Hoogeveen maar ook Erik wist te winnen, met 3-11, 11-8, 6-11 en 5-11.
In zijn tweede wedstrijd tegen Hoogeveen kon Simon alleen in de tweede en derde game flink partij bieden maar zowel de eerste als de laatste game werden helaas ruim verloren met 11-3. In de tweede wedstrijd tegen de technisch zeer goed spelende Janneke van der Veen uit Groningen verloor Martin na een voorsprong van 9-6 de eerste game met 13-11. De tweede game werd wel gewonnen met 11-9, maar in de derde game werd weer een flinke voorsprong uit handen gegeven. De 2-2 werd aangetekend met 11-8 en de winst ging uiteindelijk toch nog naar Van Hurck in de laatste game die op de stand 10-9 met een stroke werd gewonnen. Ook Erik moest tegen de eerste man van Groningen vijf games spelen om de eindwinst veilig te stellen: 12-10, 6-11, 3-11, 11-6 en 6-11. De tweede plaats was daarmee bereikt en met de komende wedstrijden, waaronder twee in Harlingen, moet het toch echt het mogelijk zijn de eerste plaats te pakken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda