Sport

Tweede plaats gewestelijke finale voor team bv Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Twee weken geleden wist team 7 van Biljartvereniging Harlingen, bestaande uit Henk Schikker, Bart van der Zee en Rob de Boer zich te plaatsen voor de ?Gewestelijke finale libre klasse C3?. Deze wedstrijd vond afgelopen zaterdag plaats in Daarlerveen (Overijssel). Er werd niet alleen gespeeld om het Gewestelijk kampioenschap; de inzet was ook om een plaats te veroveren om mee te mogen doen aan het Nederlands kampioenschap eind juni in Nieuwegein. Gespeeld werd er tegen het team van de biljartclub Lekkum en het team DBC Doezum 2 uit de provincie Groningen.

Al vroeg in de ochtend vertrok het Harlinger team naar Daarlerveen, waar Henk en Bart om 10.00 gelijk hun eerste wedstrijd moesten spelen. Voor Bart was het geen gelukkige start. Hij verloor zijn eerste partij van J. Zuurveen van DBC Doezum. Henk lukte het daarentegen wel om zijn eerste partij tegen N. Drijver van het team Lekkum te winnen. Van harte ging het niet, maar de eerste twee winstpunten waren wel binnen.
De tweede partij voor Henk verliep niet zoals hij het graag zelf had gezien. Hoewel Henk voldoende kansen kreeg om de partij naar zijn hand te zetten, lukte het hem niet om van J. Kloosterman van DBC Doezum te winnen. Slechts één carambole kwam hij te kort voor de overwinning. Ook Bart slaagde er niet in zijn tweede partij tegen S. v.d. Leest van het team Lekkum te winnen. Met deze tussenstand stond Harlingen er niet goed voor.

Aan Rob de taak om de eer van Harlingen hoog te houden. En Rob slaagde hier glansrijk in. De eerste partij wist hij in slechts 22 beurten van C. van der Let van het team Lekkum te winnen. Ook de tweede partij tegen H. de Boer van het team DBC Doezum wist Rob snel naar zijn hand te zetten. In 25 beurten had hij de 41 caramboles gemaakt. Kortom, Harlingen leek weer helemaal in de race voor het kampioenschap te zijn. De laatste te spelen partij tussen Lekkum en DBC Doezum moest uiteindelijk de beslissing brengen. Voor Harlingen moest Lekkum winnen van DBC Doezum om kampioen te worden. Helaas voor het team van Harlingen slaagde de speler van Lekkum daar niet in.
Het eindresultaat was een tweede plaats voor het team Harlingen 7 bij het Gewestelijk kampioenschap.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda