Sport

TV Ready en familie Attema trots op ?hun? Alie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen vrijdag nam Alie Attema (76), trouwe vrijwilliger bij TV Ready, een koninklijke onderscheiding in ontvangst op het gemeentehuis. Onder valse voorwendselen was Alie door dochter Ankie meegenomen naar het gemeentehuis, waar ze volstrekt onverwacht tot het middelpunt van de belangstelling ging behoren.

Toegesproken door de burgemeester en onder toeziend oog van haar man Pier, andere familie-, koor- en clubleden, kreeg Alie het koninklijke lintje opgespeld. Vanwege al haar zorgende activiteiten voor zowel haar kleinzoon, alsmede een bejaard echtpaar en voor haar tomeloze vrijwilligerswerk voor de tennisvereniging werd deze koninklijke onderscheiding haar zeer gegund en deze is zeker op z’n plaats.

Na de officiële uitreiking werd Alie door haar dochter naar de kantine van het tennispark gebracht, waar haar wederom een verrassing te wachten stond. Er werd met de familie en de tennisvriendinnen van Alie een toast uitgebracht, waarna een heerlijke lunch volgde. Dit keer was de soep echter niet door Alie, maar door twee andere clubleden bereid.

Uiteraard werd Alie hartelijk toegesproken door de voorzitter van Ready, Janny Grotenboer en werd ze door iedereen van harte gefeliciteerd met deze bijzondere onderscheiding. Overdonderd door deze dag en alle belangstelling wist Alie bijna geen woord uit te brengen en dat is de tennisvereniging nu niet bepaald gewend van haar. Maar begrepen werd het wel. Het is ook niet niets als je zo overvallen wordt. Haar man Pier liet in zijn toespraakje weten dat Alie voor de familie een rots in de branding is en dat ze maar wat trots op haar zijn. Namens de leden van TV Ready wordt Alie, ook langs deze weg, van harte gefeliciteerd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda