Sport

Traditionele Snertloop door Harlingen


HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd weer de traditionele snertloop van de Harlinger loopgroep ?Het Losse Vetertje? gehouden. Om 10.45 uur verzamelden alle lopers zich op het parkeerterrein van Zeerobben aan de Achlumerdijk.

Een stralend zonnetje en bijna windstil, ideaal om een dergelijke loop te houden. “’t Liekt wel voorjaar”, liet Albert Hoekstra weten en het zweet stond hem vooraf al op het voorhoofd. Albert traint de laatste weken keihard en is zich aan het voorbereiden voor de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Na wat rek- en strekoefeningen en een korte warming-up mochten de deelnemers van start.

Het parcours ging vanaf het Zeerobbenterrein over de Kimswerderweg, Groot Ropens, het Harlinger bos door de wijk Ludinga. Eén ronde was vier kilometer en naar eigen keuze kon men een, twee, drie of vier ronden lopen. Na de eerste ronde konden de trainingsjasjes uit, het was dan ook heerlijk loopweer. Een onsportieveling vond het nodig de pijl van de hardlooprichting te veranderen, waardoor  de lopers de eerste ronde 400 meter langer liepen.

Nadat de laatste hardloper binnen was ging iedereen snel op weg naar de meegenomen kok Sandra, die alle deelnemers liefdevol van een heerlijke kom warme snert voorzag. Uiteraard werd nog even nagekletst en ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Loopgroep Harlingen start iedere woensdagavond om 19.00 uur, weer of geen weer, bij het station. Op gezellige ontspannen wijze wordt er in een groep getraind. Iedereen die hier wat voor voelt kan zich bij de groep aansluiten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda