Sport

Topdag voor Wim Manshande in Gulpen


HARLINGEN - Afgelopen zondag organiseerde MudSweatTrails de 4e editie van de Salomon Koning van Spanje. Vanuit Gulpen kon men afstanden lopen van 10,17 of 34 kilometer door het mooie Limburgse landschap. Harlinger Wim Manshande was deelnemer aan de 17 kilometer met 400 hoogtemeters. De start en finish waren aan de Landsraderweg in Gulpen bij Rocca Sports Adventure.

Ditmaal mooi weer voor de trailers met 0,0 millimeter regen, 1 goudkleurige vuurbal, 120 Limburgse vlaaien, 720 liter Erdinger Alkoholfrei en 1500 stralende gezichten. Dit waren statistieken van een prachtig trailfeest waar parcoursbouwer Patrick Franken heel blij mee was! Ook doedelzakspeler Steve zorgde weer voor een mooie muzikale bijdrage kortom het was genieten geblazen daar in het Limburgse land.

Enige smet op de trail was dat enkele vandalen het weer zo nodig vonden om over een strook van 500 meter pijlen te verwijderen van de bomen maar gelukkig konden alerte parcourswachten dit tijdig herstellen. Wim had genoten van deze pittige trail en liet het volgende horen. Ik ben om 10.00 gestart, het was nog fris die ochtend maar de kou werd snel verdreven door de zon. Na de start lopen we via een cirkeltje om nog een keer vlak langs het startgebied te komen. We lopen via veel groen naar de eerste klim (van velen) om daarna glooiend over een weide weer naar beneden te gaan, waarbij je ondertussen de prachtige heuvels met vergezichten kon zien. De klimpartijen herhaalden zich en ik raakte na de derde klim iets buiten adem, dus stapje terug en weer genieten van de omgeving.

Na een mooie waterpassage weer klimmen waarbij even in de wandelmodus moest worden terug geschakeld. De waterpost leek net een snoepwinkel met winegums, banaan, zoute stengels en banaan. Met nog 6 kilometer te gaan wordt het klimmen steeds zwaarder maar op het vlakke loopt het soepel. Dan uiteindelijk de finish in een tijd van 2.06.45. Wim had dus super genoten van deze trail en had volgens hem zelf een topdag gehad.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda