Sport

Tijdsregistratie Olde Wierdenloop loopt in het honderd

Door Jeroen Pietersma
OPENDE - Sinds 1998 organiseert men in het Groningse Opende de Olde Wierdenloop. Eerst was men onderdeel van het dorpsfeest maar nu is het een zelfstandige loop geworden met diverse afstanden voor iedereen die van hardlopen houdt. Na verschillende sponsoren gehad te hebben is nu IJtsma Woninginrichting de hoofdsponsor.

Door het flink toegenomen aantal deelnemers besloot men enkele jaren geleden met een chip te gaan werken. Ook nu was dat de bedoeling, alleen de man die daar voor verantwoordelijk voor was kwam niet opdagen omdat hij dacht dat de loop op zondag was. Gelukkig kon Jan Kooistra van SV Friesland snel wat mensen van de organisatie bereid vinden om de tijden te noteren. Het moeilijke daarvan was dat de halve marathon een uur eerder was gestart dan normaal zodat veel lopers tegelijk binnen kwamen en dat is moeilijk bij te houden. Toch is dat nog heel behoorlijk gelukt en de tellers verdienen zeker een compliment.
De halve marathon had met Mariska Kramer een echte noordelijke topper en zij had ook geen moeite om alle mannen voor te blijven. Haar winnende tijd werd 1.19.34. Wim Bakker, de Pearlerunner van West-Terschelling liep hier achter en had lang zicht op een tweede plaats. Helaas voor Wim kreeg hij enkele kilometers voor de finish een hamstringprobleem en moest hij noodgedwongen heel rustig naar de finish lopen. Uiteindelijk werd hij nog vijfde in een tijd van 1.28.30. Herman Geritz uit Midlum zag vooraf erg op tegen deze loop want warm weer is niet zijn ding. Toch ging het nog heel behoorlijk en werd hij verdienstelijk 14e in 1.33.41.
Chris Douwsma uit Harlingen liep sinds lange tijd weer een halve marathon en ook hij deed dat meer dan behoorlijk, hij had een minuut langer nodig voor deze afstand dan Herman en kwam als 16e over de finish in 1.34.49.
Alle lopers hadden genoten van het mooie parcours dat ook nog over Friese grond liep en prezen de uitstekende verzorging onderweg en bij de finish.

|Doorsturen

BuienradarAgenda