Sport

Terschellingers op dreef bij Gaasterlan Run

Door Jeroen Pietersma
BALK - De Gaasterlan Run die afgelopen zaterdag voor de 3e keer werd georganiseerd is groeiende en dat is een compliment voor organisator VV Balk. De loop stond in het teken van de Serious Request-actie en men kon een bijdrage leveren door mee te lopen. Ditmaal had men ook een halve marathon op het programma staan en dat betekende een uitbreiding van het parcours. Dit was zeker geen straf want de lopers kwamen nu door de mooiste plekjes van Gaasterland. De overige afstanden waren 5 en 12 kilometer dus voor elk wat wils.

Herman Geritz uit Midlum liep de halve marathon. Het was al weer even geleden dat hij deze afstand gelopen had na enkele zware trails die van een heel andere kaliber waren. Toch deden de nodige bospaadjes enigszins aan deze discipline denken, alleen was er nu sprake van asfalt en dat loopt toch weer even wat anders. Dus nu wat meer op snelheid lopen en dat viel niet tegen ondanks het slechte weer. Regen en wind waren geen prettige omstandigheden om in te lopen maar op dit redelijk beschutte parcours was het goed te doen.

Na de start bij Sportcomplex De Wilgen liep men over de Sudergoawei en de Wyldemerkwei naar het 5 kilometerpunt bij de natuurplas Wyldemerk, dan over bospaden naar de Nijemirdumerheide en de Bremer Wildernis en dan de laatste kilometers via Sondel naar de finish. De eerste 5 kilometer werden in 22.22 minuten gelopen, de 10 kilometer in 44.53, de 15 kilometer in 1.07.10, om tenslotte te finishen in 1.36.47. Herman werd met deze tijd 20e bij de mannen.

Enkele Terschellingers liepen de 12 kilometer en dat met veel succes. Rob de Bos uit Midsland won in 45.31, Willem Ruijg uit Lies werd 3e in 46.04 en Wim Bakker van West-Terschelling 5e in 46.21. Jan Simon van Reijen van Landerum werd 9e op de 5 kilometer in een tijd van 22.11.

Bij de door SV Friesland georganiseerde Molenloop in Vrouwenparochie stonden ondanks het
barre weer nog 111 lopers aan de start. Deze hadden het loodzwaar op het kale Bildtse parcours en werden terecht door Jan Kooistra van SV Friesland bikkels genoemd. Het ging zelfs zo mal dat er een loper pardoes de Leijster Vaart in waaide! De lopers konden 5.3, 11.3, 17.8 of 21.7 kilometer lopen. Harlinger Wim Manshande liep de 17.8 kilometer en werd 7e in 1.44.47. Op de 11.3 kilometer werd Marcel Hoekstra uit Harlingen 3e in 46.59 en Teatse Tichelaar 5e in 49.31.

Bij de Serious Request loop in Leeuwarden afgelopen dinsdag liepen ongeveer 900 lopers 5 of 10 kilometer mee met de lopers die 700 kilometer door Nederland hadden gelopen om geld in te zamelen voor Serious Request. Ondanks het slechte weer genoten de lopers van de unieke sfeer en werd het een groot succes. Uit Harlingen liepen onder anderen Anita van de Wal, Marga Funk, Chris Douwsma,Wim Manshaande en Emiel Postmus mee.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda