Sport

Tennis-icoon stopt met organisatie Harlinger Halkampioenschappen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Klaas Hofman stopt met organisatie Harlinger Halkampioenschappen. Hofman vindt het na dertig jaar wel genoeg.

Dertig jaar geleden begon Klaas met de organisatie van de Open Harlinger Halkampioenschappen. Destijds met potlood en gummetje, nu met de computer en op toernooi.nl zijn alle wedstrijden te volgen.
Het toernooi is traditioneel de afsluiting van het winterseizoen. Na afloop wordt de ballonhal van Tennisvereniging Ready weer afgebroken en opgeborgen en mogen de tennissers letterlijk weer buiten spelen. Daar heeft een aantal enthousiaste vrijwilligers inmiddels de zes gravelbanen weer speelklaar gemaakt.

Ook de afgelopen week lukte het Klaas weer om maar liefst 109 tennissers, verdeeld over 71 koppels, op de twee kunstgrasbanen in de ballonhal te laten spelen. Dat betekent meer dan 100 wedstrijden. Een staaltje planning van formaat, want Klaas dient ook nog rekening te houden met de speelsterkte van de diverse deelnemers en met het feit dat niet iedereen elke dag beschikbaar is. Klaas werd dan ook na afloop in het zonnetje gezet en bedankt door middel van een prachtig bloemstuk. Wie volgend jaar de 31ste editie van de Open Harlinger Halkampioenschappen gaat organiseren? De geruchtenmachine draait al volop. Binnenkort meer op www.tvready.nl en in de HC/op deze site.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda