Team van de week: VR1

HARLINGEN - Deze keer werd de wedstrijd anders aangepakt. Voorafgaand aan de wedstrijd eerst soep en brood aangeboden door de Plus: met positief resultaat. Nu meer aandacht voor de wedstrijd. Het begon in een kleine zeedamp en misschien raakte het A-elftal dames hierdoor wat in de war.

Tot de 16de ging de wedstrijd op en neer. De voorhoede, Marleen B., Henderika en Marjolein hadden hun kansen en direct uit een aanval van vv Harlingen lukte het Oosterlittens om de score te openen ondanks een goede redding van Deveny: 0-1. De dames herpakten zich direct en Marleen B. had direct een goede kans, omspeelde de keepster, helaas kwam de bal op de paal. Wat later maakte de keepster van Oosterlittens hands. De vrijetrap werd een één-tweetje tussen Henderika en Esme en een hard schot van Esme ging in de rechter hoek: 1-1. In de volgende twee minuten twee aanvallen van vv Harlingen waarbij Marjolein en Shalina scorekansen hadden. In de 27ste een aanval middendoor en Oosterlittens scoorde de 1-2, onhoudbaar voor Deveny. De dames van Harlingen lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en deden er een Plus bij, een corner van Henderika wordt goed gekopt door Shalina maar de bal valt voor de lijn stil. Het middenveld, Henderika, Lisette, Shalina, ondersteunden de voorste linie goed. Oosterlittens was in deze fase wel wat sterker en Deveny moet vaker ingrijpen en redden. In de 44ste grabbelde Deveny twee keer naar een bal, helaas 1-3. Zo vlak voor rust een tegenslag of niet. Eén minuut later speelt Esme een lange, hoge bal waar Marleen B. van profiteert en scoort 2-3. In de rust heeft Johannes de meiden toegesproken en tactische tips/ instructies mee gegeven voor de tweede helft, gericht op de volle winst. Met twee wissels, Wilske (voor Sjoukje) en Camilla (voor Charlotte) kwamen de gelederen versterken, werd de verdediging met, Marleen H en Lotte er niet minder door: uitstekende invalbeurten van Wilske en Camilla. Het spel ging op en neer en in de 57ste de 3-3, de tweede van Marleen B. Zij kreeg een lange bal en speelde twee van Oosterlittens uit: zeer fraai doelpunt. In de 63ste eigenlijk de mooiste aanval welke begon bij Marjolein die de bal breed legde, Henderika en Esme één keer raken en Marleen schoot op doel. Hier zat snelheid en samenspel volledig in, knap gedaan. Carmen valt in met de geleende witte sokken van Deveny. “Maak ze maar vuil”, riep één van de toeschouwers. In de 67ste scoort, jawel weer Marleen B. uit een voorzet van Esme: 4-3. Goed doorgelopen en doorgezet Marleen en een officieuze hattrick wordt genoteerd. In de 75ste schoot Henderika nog net voorlangs. Was Oosterlittens uitgespeeld? Dacht het niet. Een schot in de 88ste werd net nog over het doel getikt door Deveny. De billen waren samengeknepen, niet alleen bij de ruim 20 toeschouwers, het meest van Walter, daar zijn helaas geen foto’s van.

Het A-team van de dames vv Harlingen behaalt de eerste overwinning in deze halve competitie en dat wordt gevierd. De teamspirit was weer aanwezig en werd eigenlijk het beste verwoord door Astrid: goed geknokt en lekker fel gespeeld. De wedstrijdbal, gesponsord door R. de Jong, schilderspecialist was voor Marleen B. dat mag na de hattrick. Het A-team vrouwen vv Harlingen liep nu juichend uit na het laatste fluitsignaal en de focus naar de volgende wedstrijd zal maandag door Johannes en Age weer gegeven worden. Nu eerst deze overwinning vieren als een soort Sinterklaascadeau.