Sport

Team van de Week D1


HARLINGEN - Het met enige regelmaat noodgedwongen doordeweeks voetballen wordt zo langzamerhand een modegril. Een mondvol maar wel een waarheid als een koe. Wisselende omstandigheden waaronder ook weersomstandigheden, vormen voor de organisatie van wedstrijden een soms niet te nemen obstakel. Frustratie ontstaat als men gelijk na werk of school naar het voetbalveld moet.

Ondanks deze perikelen werden er 13 wedstrijden gespeeld en was het resultaat deze keer in tegenstelling tot vorige week slechts een schamele 4 overwinningen, weer 2 gelijke spelen en liefst 7 verliespartijen. Het doelsaldo was wat betreft het aantal voor goals precies de helft ten opzichte van vorige week namelijk 29 en 47 tegen.

Harlingen A1 vertrok naar Terschelling en bond de gastheren van Terschelling A1 aan de zegekar. Met 1-6 was de terugreis een pleziervaart die zonder kompas gemaakt kon worden. Harlingen MB1 kreeg visite van het altijd lastige De Swaech MB1. Met een 1-1 eindstand kreeg Harlingen MB1 te weinig, volgende keer even doorzetten en dan de volle winst pakken. Na het succes van vorige week stond deze keer de uitwedstrijd tegen WWS C1 op het menu voor Harlingen/Robur C1. Na een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, gaf WWS C1 vol gas en stonden de rood-witten-zwart-gelen onder zware druk. Het werd uiteindelijk 6-2 voor de gastheren.

Harlingen D1 moest het opnemen in en tegen het ook nog ongeslagen Oosterlittens D1. Het belang van deze wedstrijd was vooraf dus overduidelijk. Winnen betekende afstand nemen van de grootste concurrent. Het dat laatste lukte. Na een spannende wedstrijd was Harlingen D1 de grote overwinnaar met een 2-1 overwinning en ligt er iets moois in het verschiet. Harlingen D2 vertrok naar Scharnegoutum D3 en kon helaas geen potten breken. Deze tegenstander was een maatje te groot en wist wel raad met het scoren van goals. Het werd een 7-0 nederlaag en dat was verdiend. Harlingen E1 op bezoek bij FVC E2 was vooraf een wedstrijd met mogelijkheden, maar zat er helaas niet meer in dan een 5-1 nederlaag. Volgende keer beter. Harlingen E2 tegen Arum/Stormvogels E2 was een spannende en mooie wedstrijd om te zien.

Op het vertrouwde Balkland was winst voor beide ploegen mogelijk en daar gingen ze ook voor. Als zo vaak is men dan tevreden met een gelijkspel. Uitslag 2-2. Bij de F-pupillen was het uit en thuis tegen Tzummarum. Harlingen F1 thuis tegen Tzummarum F1 werd een klinkende 5-1 overwinning voor de rood-witten, terwijl de uitwedstrijd tussen Tzummarum F2 en Harlingen F2 exact dezelfde uitslag kende. Daar werd het ook 5-1 maar dan ook voor de thuisclub en dat was Tzummarum F2. Al met al een wisselvallige zaterdag met wisselende resultaten.

DE RONDKIJKER

|Doorsturen

Buienradar



Agenda