Voetbal

Spannende ontknoping competitie voor Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Een scenarioschrijver zou het niet spannender hebben kunnen bedenken. Er zijn twee plaatsen in de nacompetitie te verdelen over in principe drie kandidaten. Twee hiervan spelen zaterdag 10 mei tegen elkaar op het Oostersportpark te Harlingen.

Zeerobben is bij winst verzekerd van deelname en hetzelfde geldt bij winst voor Blauw Wit ’34. Bij een gelijkspel is Zeerobben afhankelijk van het resultaat van Leeuwarder Zwaluwen tegen de kampioen Broekster Boys. Spelen zij in Leeuwarden ook gelijk, dan hebben de Harlingers de derde periodetitel.

Er zal tijdens de wedstrijd permanent contact met de beide velden onderhouden worden. Er bestaat zelfs nog de theoretische mogelijkheid, dat CVVO deelnemer wordt, namelijk wanneer Zeerobben en Leeuwarder Zwaluwen verliezen en de Lemsters hun laatste wedstrijd winnend afsluiten. Rekenkundig gezien heeft Blauw Wit ’34 de grootste kans. Maar het zal niet de eerste keer zijn dat rekenkundig modellen na afloop in de prullenbak terecht komen, omdat de praktijk weerbarstiger blijkt te zijn.

De laatste wedstrijd voor de winterstop werd in mineur afgesloten met een 3-0 nederlaag tegen Blauw Wit ’34. Daarna ging het excelsior met Zeerobben, zij behaalden in de tweede competitiehelft de meeste punten in de tweede klasse I, met als resultaat een keurige zevende plek en natuurlijk - de kers op de taart - kans op de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. En wie had dat geacht na de moeizame start van debutant Zeerobben. De complimenten zijn er voor de staf, die op tactische en motiverende wijze het team aan de gang hebben gekregen.

Zaterdag 10 mei is het team bijna compleet. Als het ‘tussen de oren’ goed zit, kan de competitie voor Zeerobben in majeur eindigen. Zeerobben hoopt een grote schare supporters te mogen ontvangen op het Oostersportpark uit zowel Harlingen als Leeuwarden. Let op: de wedstrijd begint om 14.30 uur (dus niet om 14.45 uur), dit in opdracht van de KNVB ter voorkoming van competitievervalsing.

Programma zaterdag 10 mei tweede klasse I
Zeerobben - Blauw Wit '34
Fean '58 't - Waterpoort Boys
CVVO - Veenwouden SC
Heerenveense Boys - Trynwâlden VC
Rijperkerk - Kollum
SVM Marknesse - VVI
Leeuwarder Zwaluwen - Broekster Boys

|Doorsturen

Buienradar



Agenda