Voetbal

SJO Robur-Harlingen van start met mini-pupillen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Hoewel het winterstop is, wordt er bij de SJO Robur-Harlingen niet stilgezeten. Naast de diverse winteractiviteiten voor de jeugd ?zoals zaalvoetbal en ?4 tegen 4 toernooien? in het kader van de wintercompetitie, worden er ook ?diverse andere activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals een groot darttoernooi op zaterdag 22 maart.

In de voorbereiding op de komende voorjaarsreeksen zijn de trainingen voor de jeugdteams inmiddels ook weer begonnen. Ook zijn de indelingsavonden van de KNVB bezocht en hier zijn de indelingen voor de E-, F- en mini-pupillen bekendgemaakt. De indelingen voor de overige jeugdteams die in de reeksen uit komen worden begin februari door de KNVB bekend gemaakt en voor de teams die in een reguliere competitie spelen wordt deze op 8 maart weer hervat.

Nieuw bij de SJO Robur-Harlingen is het mini-pupillenvoetbal. Dit is door de KNVB opgezet voor de allerjongste F-pupillen van 5 en 6 jaar. Dit is gedaan omdat het bij de F-pupillen regelmatig voorkwam dat een net beginnend ploegje F-pupillen van 5- en 6-jarigen werd ingedeeld bij de al  wat oudere F-pupillen van 7 en 8 jaar die bovendien ook al enkele jaren op voetbal zitten. Hierdoor kwam het vaak voor dat er door de jongste F-jes grote nederlagen werden geleden en bij hen het plezier in de voetbalsport verdween en zij dus ook weer stopten met voetbal.

Om dit te voorkomen is er door de KNVB de mini-pupillencompetitie opgezet waarin alleen 5- en 6-jarige spelers in een team mogen zitten, en zij dus alleen maar tegen leeftijdgenootjes spelen. Verder spelen zij gewoon volgens de regels van de F-pupillen op een klein veld en met 7 tegen 7. Zij spelen dan dus ook  al echte uit- en thuiswedstrijden, welke hoofdzakelijk in de eigen regio worden gespeeld.
Omdat er bij de SJO Robur-Harlingen inmiddels een behoorlijke aanwas is van 5- en 6-jarigen heeft de SJO Robur-Harlingen besloten om met deze groep ook mee te gaan doen aan deze mini-pupillencompetitie. Jongens en meisjes in deze leeftijdsgroep die het leuk vinden om ook ‘echt’ te gaan voetballen bij de mini-pupillen, en dit  bij een leuke voetbalvereniging willen gaan doen, zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden of om informatie vragen bij een van de volgende bestuursleden: Jan Helvrich (06-81576798, janhelvrich@home.nl) of Johannes Dijkstra (0517-415041/06-13472367, j.t.dijkstra@ziggo.nl). Ook bijna 5-jarige jongens en meisjes  zijn van harte welkom om bij de SJO Robur-Harlingen te komen voetballen. Naast de  trainingen worden voor deze spelers onderlinge toernooitjes en wedstrijden georganiseerd. Maar ook jongens en meisjes die al wat ouder zijn en het leuk vinden om te gaan voetballen zijn van harte welkom want in iedere andere leeftijdsgroep kun je ook bij de SJO Robur-Harlingen terecht in gemengde teams, jongensteams en speciale meisjesteams.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda