Voetbal

SJO Robur-Harlingen speelt vierde ronde onderlinge wintercompeti

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag kwam de jongste jeugd van de SJO Robur-Harlingen alweer voor de vierde ronde in actie voor de ?onderlinge wintercompetitie. Deze keer een zaalvoetbaltoernooi in de Waddenhal en dit was tevens ook de derde en laatste keer dat er dit seizoen voor de wintercompetitie in de Waddenhal werd gespeeld. En hoewel het voorjaarsvakantie is had een groot aantal spelers en speelsters zich opgegeven om mee te doen, waaruit blijkt dat deze formule zeer goed aanslaat bij de jeugd en hun ouders.

Er is nu nog één ronde te gaan en dit is een 4 tegen 4 toernooi , dat op zaterdag 1 maart word gespeeld op het kunstgrasveld van de rkvv Robur. Vanaf het begin van het toernooi werden de tribunes van de Waddenhal zeer goed bezet door de ouders, grootouders, broertjes en zusjes en andere fans die hun favorieten aanmoedigden en ook vanachter het glas van de kantine werden bij Janneke en Follie de wedstrijden goed bekeken door de supporters die van zowel het voetbal als van het schaatsen wilden genieten.

Er waren in alle groepen vaak zeer spannende wedstrijden, welke soms pas in de toeter van het eindsignaal werden beslist en niemand van de deelnemers wilde zich bij een mogelijke nederlaag neerleggen, zodat er tot in de laatste secondes van de wedstrijden werd gestreden om de punten. Daardoor kon het ook voorkomen dat een team in de laatste seconden van de wedstrijden een bijna zekere overwinning verspeelde en genoegen moest nemen met een gelijkspel, of nog erger, een team dat een dik verdiend gelijkspel leek te behalen maar in de laatste seconden alsnog met lege handen stond door een zeer late treffer van de tegenstander.

Want naast de dagzege met hun team spelen de deelnemers ook voor hun eigen individuele klassement en nemen zij de behaalde punten ook mee voor hun eigen klassement en dus word er tot in de laatste secondes volop gestreden. Na vier speelrondes - drie maal een  zaalvoetbaltoernooi in de Waddenhal en één keer een 4 tegen 4 toernooi op het kunstgrasveld van Robur - is de tussenstand na vier speelronden opgemaakt en is de spanning om te snijden bovenin de ranglijst. Er zijn nog veel kanshebbers in alle klassen, waarbij we de namen de kop van de ranglijst natuurlijk nog niet bekendmaken, om de spanning er nog even in te houden.

Maar het is wel duidelijk dat de laatste speelronde, een 4 tegen 4 toernooi op het kunstgras van Robur, op zaterdag 1 maart de beslissing gaat brengen wie er dit jaar met de hoogste eer gaat strijken.

De uitslagen van het zaaltoernooi van zaterdag 22 februari zijn bij de F-pupillen: 1) PSV met 9 punten, 2) Feyenoord 6 pnt, 3) Ajax 3 pnt, 4) AZ 0 pnt. Bij de E-pupillen jongens: 1) Twente 7 pnt, 2) AZ 6 pnt, 3) Heerenveen 4 pnt en 4) Cambuur 0 pnt. Bij de MD1/ME-pupillen: 1) Feyenoord 8 pnt, 2) Ajax 7 pnt, 3) PSV 1 pnt. D-pupillen jongens: 1) Fulham 9 pnt, 2) Arsenal 4 pnt -2 en 3) Liverpool 4 pnt -3.

Het 4 tegen 4 toernooi op zaterdag 1 maart begint om 13.15 uur en de spelers/speelsters moeten tussen 12.45 en uiterlijk 13.00 uur aanwezig zijn op de Vierkantsdijk. De leiders/trainers graag voor 12.45 uur aanwezig.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda