Voetbal

Sjo Robur Harlingen F2g ongeslagen kampioen tweede klasse 1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De voorlaatste wedstrijd werd met strijd en bij vlagen mooi voetbal door Sjo Robur Harlingen F2g van Minnertsga F1 gewonnen, waarmee het kampioenschap veiliggesteld werd. Afgelopen zaterdag was de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop een feit. De tegenstander was Beetgum F1.

Voor de wedstrijd hadden de spelers met elkaar afgesproken dat ook deze laatste wedstrijd gewonnen moest worden. Een volledig ongeslagen reeks is een unieke prestatie die ze nu reeds in hun jonge voetbalcarrière konden behalen.

Vanaf het eerste fluitsignaal konden de vele toeschouwers genieten van mooi voetbal waarbij gestreden werd voor iedere bal. De daad werd ook bij het woord gevoegd en Beetgum werd overlopen door een sterk middenveld en aanvallers die scherp stonden. Na enkele kansen werd er door Jasper met een bijna identiek doelpunt als tegen Minnertsga 1-0 gemaakt.

Dit was het startsignaal voor een mooie serie aanvallen en kansen die benut werden door Rejan. De sterke verdediging onder leiding van Milan zorgde ervoor dat de spaarzame uitvallen van de tegenstander snel onderschept werden. Het middenveld met een uitblinkende Jort en Sil zorgden voor een snelle aansluiting richting de aanvallende middenvelders. Tijmen, Jasper en Arwen stelden keer op keer Rejan in staat om de doelpunten te maken, waarbij Beau zich nadrukkelijker als een echte inschuivende verdediger manifesteerde. De tegenstander werd compleet van het veld gespeeld met mooi voetbal en veel doelpunten. Ongeslagen kampioen met 30 punten, 80 doelpunten voor en slechts 6 tegen.

Sjo Robur F2 bestaat uit Beau, Milan, Jort, Sil, Rejan, Tijmen, Jasper en Arwen. Dit zijn de toppers die er iedere wedstrijd voor gezorgd hebben dat de tegenstander zonder punten bleef. Een goed stel voetballers die met elkaar en voor elkaar strijden. Dat de leiders Jan Scheffer en Willem Jan Kimp en trainer Menno Kuipers trots zijn op dit team, bleek wel uit het fantastische cadeau dat zij uitreikten aan de spelers, mede dankzij sponsoring van Kamsma schoenen Harlingen. Net als hun grote voorbeelden ontvingen de spelers een echte kampioensschaal.

|Doorsturen

BuienradarAgenda