SJO Nieuws Harlingen-Robur

HARLINGEN - Zaterdag werd de tweede competitieronde gespeeld van de voorjaarsreeks , waarin alle jeugdteams de groene (kunst)grasmat weer op konden om hun kunsten te vertonen.

Het MP1 team  moest thuis tegen de MP 2 van Stiens. De MP liet in deze wedstrijd zien dat het de tegenstanders niets cadeau geeft. Met goed overspelen kregen ze enkele kansen maar deze gingen er helaas niet in. En hoelwe er goed werd verdedigd en gekeept, het middenveld heel hard werkte en de voorhoede enkele kansen kreeg, werd er met 0-3 verloren. Maar de eerste overwinning lijkt niet ver meer weg voor MP1. Overigens komen er elke week weer nieuwe spelertjes bij. Jongens en meisjes die voetbal leuk vinden en eerst eens even willen proefvoetballen zijn ook van harte welkom.

F4G moest uit naar St. Anna F4. In een leuke partij nam F4G de leiding door een doelpunt van Balint 0-1, maar St. Anna wist nog voor de rust uit te lopen naar 3-1. Na de rust maakten Cenk en Balint ieder nog een doelpunt . Maar ook St. Anna scoorde nog 2x zodat de eindstand 5-3 werd. Maar de jongens en meisje van F4G kunnen allemaal op een goed gespeelde wedstrijd teruglbikken.
F2G moest voor een onvervalste derby uit naar Zeerobben F2. In een zeer spannende wedstrijd brak de rust aan met  1–1 en in een zo mogelijk nog spannender tweede helft waarin het alle kanten op kon gaan, was het uiteindelijk SJO Robur-Harlingen F2G dat aan het langste eind trok en met een 1-2 overwinning huiswaarts kon gaan. Overigens vergat de verslaggever ter plaatse van de spanning de doelpuntenmakers te onthouden.
F1 moest thuis tegen Minnertsga en hoewel er goed partij werd gegeven door de sjo’ers kon niet voorkomen worden dat de gasten met een 0-9 overwinning  weer Het Bildt ingingen.

E4 speelde thuis tegen Leovardia E6 en wist een mooie 6-3 overwinning te behalen. E3G moest uit naar Frisia E 12 en in een gelijk opgaande wedstrijd kreeg E3G enkele leuke kansen maar deze gingen er helaas niet. Het lukte Frisia wel om te scoren en de rust werd bereikt met 2-0. In  de rust was er helaas geen ranja voor de kinderen (hiervoor werden trouwens heel netjes door Frisia zowel mondeling als per brief excuses aangeboden). In de tweede helft was het E3G dat de aanval zocht en enkele kansen kreeg , maar deze gingen er helaas niet . Maar nadat Frisia de 3-0 had gescoord was het Lizzy die E3 kon laten juichen en was het 3-1. Vlak voor tijd werd het nog 4-1 , maar de jongens en meisjes van E3G hebben allemaal zeer goed gespeeld en helaas zit het ook wel eens tegen.
E2 moest ook uit en wel tegen FVC E3. E2 had een beetje moeite om in de wedstrijd te komen en het spel  was daardoor een beetje rommelig en mede hierdoor wist FVC dan ook op een 1-0 voorsprong te komen. Maar even later was het alweer 1-1 toen Jelke scoorde. En weer even later nam Jelke een corner en was het Thijs die de bal binnen tikte; 1-2.  En nog voor de rust waren het Noah en Lucas die beiden uit een voorzet van Thijs de 1-3 en 1-4 scoorden. Na de rust was het weer te rommelig van de kant van E2 en wist FVC tot 3-4 terug te komen. Maar gelukkig scoorde Lucas met een mooie stiftbal de 3-5, zodat de zege veilig was.
E1 moest ook al tegen een Leeuwarder ploeg en wel uit naar Leovardia E4. Door de dwars over het veld staande wind werd het een beetje rommelige wedstrijd. En nadat beide ploegen een paar kansjes hadden gehad was het E 1 dat door een doelpunt van Melvin de leiding nam, 0-1. Na de rust was het al snel weer raak toen Robin de 0-2 scoorde. En het werd nog mooier voor E1 toen Jesper er 0-3 van maakte.  Hierna was het Leovardia dat 1-3 scoorde en leek het nog even spannend te worden, maar Ronin maakte een einde aan de Leeuwarder illusies door 1-4 te scoren en E1 wist een mooie en zeer verdiende overwinning te behalen.

D2 moest thuis tegen LSC D6. Dit was een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde, waarbij D2 toch wel het meeste balbezit had. Uit een voorzet van Dylan was het Sam die de 1-0 scoorde, maar nog voor de rust was het alweer gelijk, 1-1. Na de rust eenzelfde beeld als in de eerste helft; veel strijd op het middenveld en weinig echte kansen, maar ver in de tweede helft kreeg Dylan loon naar werken toen hij de 2-1 scoorde en pakte D2 de 3 punten.
De jongens van D1 moesten thuis tegen de kampioen van de najaarsreeks Sparta 59 D1. D1 kwam al snel op voorsprong toen Jesse uit een corner koppend de 1-0 scoorde. Nadat beide ploegen wat kansen hadden gehad was het Remko die uit een corner hard inschoot en via het been van een Spartaan ging de bal in de goal, 2-0. Na de rust  was het Jesse die vrij kon doorlopen en er 3-0 van maakte. Het was Remko die opnieuw uit een corner de bal hard en hoog inschoot en via de  onderkant van de lat de keeper kansloos liet 4-0. Vlak voor tijd kon Sparta nog twee maal scoren zodat de eindstand 4-2 werd.

Ook de MD1 meisjes speelden thuis en zij moesten tegen NOK MD1. De MD meisjes gingen er vanaf het beginsignaal vol tegen aan en met mooi combinatiespel werd de tegenstander teruggedrongen. Na al enkele kansen te hebben gehad was het Romy die na goed doorgaan van Julia de 1-0 scoorde. En even later was het 2-0 toen opnieuw Romy scoorde. Nadat ook NOK enkele kansjes had gehad, welke door de verdedigsters en keepster Jelena onschadelijk waren gemaakt, was het op slag van rust Ashley die er 3-0 van maakte. De rust was nog maar nauwelijks voorbij toen Romy er 4-0 van maakte en uit een corner van Laura maakte Frederique er 5-0 van. Uit een mooie combinatie tussen Sabine , Laura en Tracey was het Romy die er 6-0 van maakte en met een bekeken balletje uit een corner van Ashley scoorde Laura de 7-0. En nog was de koek niet op want in de allerlaatste minuut was het Julia die er nog 8-0 van maakte.

C1 moest thuis tegen het mede bovenin meedraaiende Frisia C4. In een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen kansen kregen, leek C1 op weg naar een doelpunt toen Sten doorbrak, maar een Frisia-speler wist hem af te stoppen door hem een klap in zijn gezicht te geven, wat dan ook terecht met rood werd bestraft. Vlak hierna wist C1 toch nog op 1-0 te komen maar even later was het ook al weer 1-1.  Na de rust was het Jort die er 2-1 van maakte en even later scoorde hij ook nog de 3-1 , maar Frisia wist met en heel mooi doelpunt de spanning weer terug te brengen op 3-2 . En toen vlak voor tijd  Jacco de bevrijdende 4-2 scoorde was de race gelopen en kon C1 met en verdiende overwinning de kleedkamer opzoeken.

MB 1 moest uit naar Tzummarum MB1. Op een niet al te best en zwaar veld werd er voor elke meter door de meisjes gestreden, maar de combinaties die het spel van MB1 ten goede komen lukten niet zoals ze wensten. Maar toch zou MB1 op voorsprong komen toen Kaylee met een afstandsschot scoorde, 0-1.  Nog voor de rust was het echter al weer gelijk, 1-1 . Na de rust kwam MB1 wat beter in de wedstrijd en liepen de combinaties ook water beter, maar het was weer uit een afstandsschot, nu van Demi, waardoor de meisjes konden juichen, 1-2. MB1 bleef goed doorgaan en vlak voor tijd leek de doorgebroken Tjarda te gaan scoren, maar zij werd binnen de beruchte lijnen neergelegd en dus kreeg MB1 een strafschop. Kaylee nam deze en nadat de keeper de bal in eerste in instantie had gekeerd, scoorde zij in de rebound alsnog de 1-3 en konden de SJO Girls met een toch wel verdiende overwinning naar huis terug.
 B1 moest uit naar ST Arum/Stormvogels B1 en leed hier een 3-2 nederlaag.