Sport

SJO Nieuws


HARLINGEN - Voor de jeugdteams van de SJO Robur-Harlingen was er in dit inhaalweekend maar een beperkt programma vastgesteld.

De meisjes van MB1 moesten uit naar Mulier MB 1. En waar de meisjes van MB1 tot voor kort een goed geoliede machine was die de ranglijst aanvoerde, lijkt nu het mogelijke kampioenschap als een zwaard van Damocles boven de dames te hangen en verspeelden de meisjes van MB 1 opnieuw kostbare punten. In een bij vlagen zeer goed gespeelde wedstrijd, ging het deze wedstrijd gelijk op tussen twee ploegen die lieten zien te kunnen en te willen voetballen. Nadat Mulier de leiding had genomen was het Demi die de stand nog voor de thee weer in evenwicht bracht 1- 1. Na de thee weer eenzelfde beeld. Beide ploegen die er voor gaan en Mulier was als eerste aan de beurt om te scoren 2-1.

Maar even later werd het uit een mooie aanval van MB1 2-2 toen Fleur scoorde. Hierna ontspon zich een mooie wedstrijd met voor beide ploegen kansen en waar het geluk meestal aan de zijde van de koploper is was dat nu niet het geval. Ballen die er normaal gesproken altijd in gaan belandden nu op paal en lat, net naast of voorlangs of werden een prooi voor de keeper van Mulier. En bij de tegenstander leek ineens alles te lukken en zij namen een 3-3 en 4-2 voorsprong.

In de slotfase ging MB1 alles of niks spelen en hiervan wist Mulier nog te profiteren door nog twee keer te scoren. ondanks de nederlaag is er goed gespeeld en hard gewerkt door de meisjes van MB 1. Zaterdag 30 november speelt MB1 thuis tegen de naaste concurrent Makkum MB1, welke de laatste wedstrijden enkele opmerkelijke uitslagen in hun voordeel boekt. En volgens de laatste informatie uit Franeker en Witmarsum gebeurde dat niet geheel volgens de regels (lees oudere spelers uit de dames)en daarom is een goede controle op de spelerspassen van deze tegenstander zeer zeker op zijn plaats.
 
De jongens van C1 moesten een inhaalwedstrijd uit bij de ST Foarut/Dronrijp C 2 spelen. Het liep echter niet geheel af zoals vooraf was gehoopt. Want ondanks dat C 1 zeer goed partij gaf en er goed werd gecombineerd, moesten ze zich met een ietwat geflatteerde 8-1 nederlaag huiswaarts begeven.
 
Voor de meisjes van MD 1 stond er een bekerwedstrijd tegen de Sjo Bergum/BCV MD2 op het programma. Deze meisjes zitten ook bij hun in de competitie en aan de uitwedstrijd tegen deze meisjes bewaarden de Robur-Harlingen meisjes niet al te goede herinneringen, want naast dat er werd verloren werden er toen ook dingen gedaan die niet op het veld horen te gebeuren, zoals aan de haren trekken en elleboogjes. MD1 had afgesproken om zich hier niets van aan te trekken en begon direct met de aanval te zoeken. Maar schoten van Romy en Ashley gingen net naast. In de 8 e minuut onderschepte Laura een B/BCV aanval en speelde Romy aan deze speelde de bal op Frederique en zij nam de bal ineens op de pantoffel en scoorde de 1-0.

Hierna kreeg MD 1 nog een paar mooie kansen via Ashley, Romy, Tracey en Julia maar deze gingen er helaas niet in. Ook Begum/BCV kwam er af en toe gevaarlijk uit maar de verdediging bestaande uit Meike, Sabine, Nicky en Laura stond als een huis en anders was keepster Jelena steeds op haar post met enkele mooie reddingen. Na de rust was het MD 1 dat direct de aanval zocht, maar het was B/BCV dat uit een counter een corner kreeg en hieruit scoorden zij de 1-1. Maar de MD1 meisjes gingen niet bij de pakken neerzitten en zochten direct weer de aanval, waarbij naast de spitsen Frederique en Julia ook de middenvelders Tracey, Romy en Ashley steeds meer de goal bestookten van B/BCV. En ook de verdedigsters Sabine, Meike, Nicky en Laura deden naast zeer goed verdedigingswerk, ook regelmatig aanvallend een duit in het zakje.

In de 43e minuut ging Ashley op de solotoer en zij kon alleen ten koste van een corner worden afgestopt. Tracey nam deze en speelde Ashley aan, welke de bal weer terugspeelde naar Tracey die de bal nu hoog voor bracht op Romy die hard inschoot maar de paal raakte. Uit de rebound kwam de bal bij Julia en deze schoot de bal hard in, maar nu stopte de keeper met de voet, waarna de bal weer voor de voeten van Julia kwam en nu schoot zij hem wel binnen 2-1. MD 1 ging door, maar ook B/BCV kreeg nog kansen maar dan was er altijd nog Jelena die op haar post stond.

MD 1 bleef met goed voetbal en mooie combinaties doorgaan de aanval te zoeken, maar liet ook zien als team voor elkaar door het vuur te gaan. Maar het kopje erbij houden was ook nodig, want een tegenaanval kon dodelijk zijn en het kopke er bij houden dat deden ze voortreffelijk. Helaas deed een meegereisde B/BCV supporter dat niet, want deze mevrouw spoorde de meisjes van B/BCV aan tot het maken van overtredingen op de Robur-Harlingen MD1 meisjes. Met kreten als ‘skop maar een del’, erg jammer dat zulke personen zich nog steeds op de voetbalvelden bevinden.

Overigens was het dezelfde persoon ook die in de uitwedstrijd de B/BCV meisjes aanspoorde om dit te doen. Gelukkig en dat moet ook eerlijk gezegd worden gingen de B/BCV meisjes hierin nu niet mee en zij bleven zeer sportief gedurende de gehele wedstrijd. Aangespoord door hun vele fans gingen de MD1 meisjes op jacht naar de bevrijdende 3e treffer en in de 55e minuut onderschepte Meike een B/BCV aanval en speelde Romy aan. Deze kapte twee tegenstanders uit en schoot vervolgens de bal hard binnen3-1. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en nadat het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nieboer had geklonken en de sportieve felicitaties van B/BCV in ontvangst waren genomen, vlogen de MD 1 meisjes elkaar in de armen om te vieren dat ze nu bij de laatste 8 meisjes MD 7tal teams van District Noord voor de beker zitten. Een prestatie waar ze best een beetje trots op mogen zijn.
 
De teams van E1G en E2G benutten de vrije zaterdag maar eens met het spelen van een onderling oefenduel en dit werd door E2G gewonnen. Ook F2 speelde een oefenwedstrijd en wel uit bij AVC F1 en zij wisten in voorbereiding op hun aanstaande kampioensduel, deze oefenpot met 0-2 te winnen.
 
Voor F4G was er een wedstrijd om het eggie. Zij moesten thuis tegen koploper MKV 29 F5. Ondanks dat de SJO boy`s en girls zeer goed partij gaven en zelfs 2 maal wisten te scoren werd er met 2-4 verloren, maar dat is geen schande tegen de aanstaande kampioen.


Hierbij het programma voor zaterdag 30-11-2013.
 
11.00 uur : SJO Robur –Harlingen B 1 - Dronrijp B 2
12.00 uur : SJO Robur – Harlingen MB 1 – Makkum MB 1
13.00 uur: SJO Robur –Harlingen C 1 - V C Trynwalden C 2
10.30 uur: Franeker D2 – SJO Robur-Harlingen D 1
09.00 uur : SJO Robur-Harlingen D 2 – S W Z /BOSO D 5
11.30 uur: SJO Robur-Harlingen MD 1 – Berlikum MD 1
10.30 uur: SJO Robur-Harlingen E2G - S T Arum/Stormvogels E 2
08.45 uur: F V C E 5 - SJO Robur-Harlingen E3G
10.00 uur: Tzum E 1 – SJO Robur-Harlingen E 4
11.00 uur: Franeker F 4 – SJO Robur-Harlingen F 1
09.30 uur: Minnertsga F 1 – SJO Robur- Harlingen F 2G
09.00 uur: SJO Robur – Harlingen F4G – Franeker F 8
 
SJO Robur- Harlingen E1G is vrij.
 
Uitslagen zaterdag 23 -11-2013.
 
Mulier MB 1 – SJO Robur-Harlingen MB 1 6 – 2
Foarut/Dronrijp C 2 - SJO Robur-Harlingen C 1 8 – 1
SJO Robur-Harlingen MD1 – SJO Bergum/BCV MD 1 3 – 1 ( beker)
AVC F 1 – SJO Robur-Harlingen F 2G 0 – 2 ( oef.
SJO Robur-Harlingen F4G – MKV 29 F 5 2 – 4

|Doorsturen

Buienradar



Agenda