SJO Nieuws

Voor de teams die in de najaarsreeks spelen nadert de ontknoping. En voor de ploegen die bovenin meestrijden is de spanning om te snijden.

Het B1 team heeft nog steeds kans op het kampioenschap , maar zal dan wel moeten blijven winnen. Leeuwarder Zwaluwen B2 was de eerste die er dan aan moest geloven. B 1 begon goed en kreeg kansen maar het was Leeuwarder Zw. dat de score opende 1-0. Hierna zette B 1 meer druk op de tegenstander en uit een pass van Jesse scoorde Bas de 1-1. Hierna had Leeuwarde Zw. het beste van het spel en kreeg enkele mooie kansen, maar keeper Egbert Jan stond zijn mannetje op deze inzetten. Na de rust hadden de gastheren het betere van het spel, maar uit een mooie aanval van Mick, Carlo en Jesse , scoorde de laatste 1-2. Na de thee was Leeuwarder Zw. iets feller , maar het was Jan die de marge vergrootte en 1-3 scoorde uit een pass van Bas. En even later werd het nog 1-4 toen Jesse uit een penalty scoorde. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat B1 nu op de 2e plaats op 1 punt achterstand op koploper DTD B1.

Ook de meisjes MB1 doen nog mee voor het kampioenschap en zij zijn hier de koploper. Zaterdag kwam Franeker MB2 op bezoek. Franeker begon fel en wist dat het moest winnen om dichterbij MB1 te komen en de SJO girls leken hierdoor enigszins van slag. En of het nu de spanning van een eventueel kampioenschap was of dat het zo een dag was waarop het allemaal even tegen zit , maar de MB1 meiden konden het niet vinden. Maar tegen de verhouding in was het MB1 dat door een doelpunt van Demi de leiding nam 1 -0. Hierna was het Franeker wat de klok sloeg (subtiele woordspeling trouwens) en was het aan invaller keepster Riemke (zij is normaal veldspeelster, maar doordat vaste keepster Nickie afwezig was verdedigde zij het doel) te danken dat het geen treffers opleverde. Maar op slag van rust moest zij dan toch capituleren op een schot 1-1. Na de rust twee ploegen die wel wilden, maar eigenlijk ook niet durfden, want een tegendoelpunt zou voor beiden ‘dodelijk’ zijn. In de slotfase kreeg MB1 nog wel een paar kansjes maar deze gingen net naast of in de handen van de keeper. Met nog 3 wedstrijden te gaan staat MB1 nog steeds bovenaan, maar moet nog enkele lastige wedstrijden spelen.

Ook C1 draait bovenin mee en zij moesten uit naar medekoploper Stiens C2. Stiens liet zien de punten thuis te willen houden en was iets feller en zij namen dan ook en 1-0 voorsprong. Na de thee werd het 2-0 waarna C1 tegenscoorde 2-1. In de slotfase ging C1 alles of niks spelen en kreeg nog enkele kansen, maar uit een counter scoorde Stiens de 3-1.

Voor de spelers van D1 is er nog hoop op het kampioenschap , als de resterende wedstrijden worden gewonnen. Zaterdag was St. Anna D2 de tegenstander en deze werden opgerold. D1 speelde een zeer goede wedstrijd met goed combinatievoetbal en de doelpunten vielen als appeltjes van de boom. Remko 1-0 , Arjan 2-0 , Remko 3-0 en weer Arjan 4-0. Ben 5-0 en door een foutje werd het 5-1. Remko makte hierna 6-1 en Arjan en Jesse zorgden voor 7-1 en 8-1. In de tweede helft zorgde Remko met een hattrick voor 9, 10 en 11-1 . En scoorden Arjan en Yourie nr. 12 en 13. Met een kopbal scoorde Thomas 14-1 , Arjan 15-1 , Jarno 16-1 en nadat Jesse er 17-1 van had gemaakt was een St. Anna-speler zo onfortuinlijk om in eigen doel te schieten 18-1. Met nog twee wedstrijden te gaan staat D1 nu tweede en is alles nog mogelijk.

D2 moest uit naar SDS D3 en begon niet goed aan de wedstrijd, kluitjesvoetbal en slechte passes, maar kwam door een doelpunt van Markus toch op een 0-1 voorsprong. Na de rust speelde D2 beter en het was Ayrton die de 0-2 scoorde en even later was het Stijn die de 0-3 maakte. Hierna scoorde SDS de 1-3. Uit een mooie combinatie tussen Dennis en Dylan scoorde Dylan zeer fraai de 1-4.
SJO Robur-Harlingen meisjes MD1 moest thuis tegen Foarut MD1. MD 1 begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele kansjes, maar deze gingen er nog niet in. Uit een goede pass van Sabine kwam de bal bij Frederique, deze speelde Romy aan en deze scoorde 1-0. MD1 ging door en kreeg kansen van onder anderen Laura, Julia, Romy en Ashley, maar de bal ging er niet in. Nadat keepster Jelena al een paar keer had moeten redden was het dan toch raak en scoorde Foarut de 1-1. Maar MD 1 liet zich niet uit het veld slaan en zette weer druk en kreeg ook weer kansen via Ashley, Laura, Romy en Julia en ook Tracey , Sabine en Meike probeerden het met afstandsschoten maar ook deze wilden er niet in. Door al deze druk en kansen kreeg MD1 corners en uit een corner van Ashley was het Romy die de bal zeer goed koppend in het doel deed belanden 2-1. En op slag van rust was het Julia die na goed aangeven van Frederique 3-1 scoorde.
In de tweede helft ging MD1 door met aanvallen en leken doelpunten en kwestie van tijd, maar deze vielen aan de andere kant. Uit een counter werd het al snel 3-2 en even later bereikte een lange bal van achteruit bij Foarut hun balletjeswachtende spits en deze scoorde 3-3. MD1 was even van slag hierdoor , maar ging hierna toch weer massaal ten aanval , maar slordigheid in de afwerking leverde geen goals op. En toen er even later een overtreding werd gemaakt op Nicky en deze bleef liggen bleven ook de MD1 meisjes staan in de verwachting dat er werd gefloten en onsportief of niet ,dat maakt niet zoveel uit , de scheidsrechter had niet gefloten en Foarut ging door en scoorde 3-4. De MD1 meisjes vochten zich terug in de wedstrijd en toen de bal via de zwoegende en sleurende Ashley bij keepster Tracey kwam trapte deze de bal snel en ver uit op Romy en deze scoorde de dik verdiende 4-4. In de slotfase kreeg MD 1 nog enkele mooie kansen maar deze werden helaas niet meer benut.

E1 moest uit naar koploper Hardegarijp E1 . E 1 spelde een beste wedstrijd en nam via Martijn de leiding 0-1 , maar nog voor de rust werd het 1-2 en 2-1. Na de rust begon E1 weer goed en maakte via Jesper weer gelijk 2-2. Hardegarijp scoorde weer en het was 3-2 , maar E1 bleef goed voetballen en partij geven en weer wist E 1 langszij te komen toen Ronin de 3-3 scoorde. Maar helaas scoorde Hardegarijp in de slotfase nog 4-3. Jammer want een gelijkspel was zeer verdiend geweest.

Het E2 team moest uit naar Franeker E7. E2 begon goed en kreeg al snel enkele kansen en het was Lucas die de score opende 0-1. En even later was het uit een mooie aanval Frenk die de 0-2 scoorde. E 2 bleef goed voetballen en kreeg een paar corners en uit een van deze corners krulde Lucas de bal in een keer de bal binnen 0-3. Uit een mooie aanval scoorde Stijn 0-4 en hij maakte ook nog 0-5 wat ook de ruststand was. Na de ranja ging E2 goed door en Lucas scoorde 0-6 , waarna Noah er 0-7 van maakte. En even later maakte hij ook 0-8. De 0-9 was een bijzonder doelpunt , de Franeker keeper trapte uit en Frenk schoot de bal vanaf het middenveld direct terug en in het doel. En het werden ook nog dubbele cijfers toen Lucas 0-10. Met nog twee wedstrijden te gaan staat E2 boven aan en heeft nog 3 punten nodig om kampioen te worden.

E 3 moest thuis tegen DTD E1 en dit was een hele leuke en spannende wedstrijd , met voor beide teams kansen. Sjo Robur-HarlingenE3G nam de leiding toen Lizzy de bal tegen de touwen schoot 1-0. Na dat beide kansjes hadden gehad was het DTD dat de 1-1 scoorde. Na de rust weer een wedstrijd met voor beide kansen . Er werd door het hele team goed samengespeeld , Robin stond als een rots achterin en het dames middenveld Lizzy, Ilona, Iris en Nikki stonden hun mannetje. In de slotfase werd het nog spannend maar keeper Simon had nog enkele mooie reddingen.
De mannen van E 4 moesten thuis tegen Frisia en dit werd een overwinning voor de SJO Robur-Harlingen E4 , want Frisia moest met een 5-1 nederlaag weer naar huis.

F1 was deze speelronde vrij. Voor F2G breken spannende tijden aan, want behalve dat Sinterklaas weer in het land aankwam, moesten zij ook nog eens voetballen tegen St. Anna F1 . En er moest gewonnen worden deze dag want dan komt het kampioenschap wel heel dichtbij. En winnen dat deden ze want St. Anna werd met 2-0 verslagen en hierdoor heeft F2G met nog twee wedstrijden te gaan nog 3 punten nodig om de kampioensvlag te mogen hijssen.

Sjo Robur-Harlingen F4G moest uit naar Leeuwarder Zwaluwen F3. F4G begon goed want Cynthia scoorde al na 1 minuut de 0-1. Enkele minuten later was het 1-1 , maar Johan scoorde de1-2 en vlak voor de rust scoorden Cynthia en Balint nog 1-3 en 1-4. Na de ranja ging F4G goed door en met twee snelle doelpunten van Cynthia werd het 1-5 en 1-6. Nadat Balint er nog 1-7 van had gemaakt scoorde Leeuwarder Zw. nog 2-7 en 3 -7 , waarna Cynthia er nog 3-8 van maakte. En tot ieders verbazing staat dan als uitslag 4-8 in voetbal.nl en sportlink. Er hoeven van de bond geen kleine wedstrijdformulieren te worden ingevuld (zijn ook niet meer verkrijgbaar bij de KNVB)omdat deze uitslagen nu digitaal worden doorgegeven, maar laten we met zijn allen a u b de wedstrijduitslagen dan wel eerlijk doorgeven, want goed voorbeeld doet goed volgen en we zijn met zijn allen wel met de jeugd bezig.