SJO Nieuws

Zaterdag 2 november moest een ?groot deel van de SJO Robur-Harlingen Combinatie weer in actie komen. En het ?werd deze keer een zaterdag met wisselende successen.

De jongens van het B1 team blijven volop meestrijden om de koppositie in de derde klasse. Deze keer moesten ze afreizen naar Leeuwarden om daar de B4 van de LAC Frisia te bestrijden. En in een van de SJO-zijde goede wedstrijd werden de punten mee naar Harlingen genomen en door een mooie 1- 2 overwinning handhaaft B1 zich in de  top van de ranglijst.

Het meisjes MB1 team moest, begeleid door een aantal trouwe supporters, over de nog steeds woelige baren van de Waddenzee op reis om bij de Meisjes MB1 van de sc Terschelling te proberen de punten te pakken. Door het strakke schema was het van de boot, direct in de bus en na een klein stukje lopen en een korte warming up kon de wedstrijd  beginnen. MB1 liet als koploper direct zien waar het voor was gekomen en dat waren de punten. Vanaf het begin werd Terschelling onder druk gezet en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. En nadat Demi de 0-1 had gescoord, was het Anna die vanaf het middenveld hard uithaalde en de bal in het doel joeg en onder het toeziend oog van haar moeder en zusje haar eerste doelpunt voor de meisjes MB1 scoorde en hiermee de 0-2 voor de MB1 op het scorebord zette. MB1 bleef goed doorgaan, maar moest wel op de soms gevaarlijke counters van Terschelling passen. De verdediging stond echter ook deze wedstrijd weer als een huis, zodat dit gevaar werd gekeerd. Nadat Fleur en Demi er 0-3 en 0-4 van hadden gemaakt, brak de rust aan. Na de rust een zelfde beeld: MB1 jagend op doelpunten en Terschelling loerend op een counter om de eretreffer te scoren, maar daar wilden de MB1 verdedigsters niet aan meewerken deze dag. Nadat Fleur, Tjarda en Demi er nog 0-5, 0-6 en 0-7 van hadden gemaakt, klonk het eindsignaal en kon MB1 met de 3 punten in de tas weer op de terugreis.

De jongens van SJO Robur-Harlingen C1 hoefden niet in actie te komen want hun uitwedstrijd tegen ST Foarut /Dronrijp C2 werd afgelast. Ook voor de jongens van D1 en D2 was er een vrije dag , want voor hun was er geen programma vastgesteld.

De meisjes van MD1 moesten uit naar de meisjes van de SJO Bergum/BCV Combinatie MD2. En dit liep voor de MD1 meisjes niet af zoals velen met de meisjes van MD1 hadden gehoopt. Er werd goed begonnen door MD1 en er werden ook enkele mooie kansen gecreëerd maar de bal wilde op de een of andere manier niet in het vijandelijke doel. Maar eindelijk was er dan toch het bevrijdende doelpunt; uit een mooie aanval van MD1 schoot Romy de bal op doel en Julia was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken, 0-1. MD1 ging goed door en kreeg nog enkele kansen, voor onder anderen Ashley , Romy en Sabina, welke er helaas niet ingingen en toen gebeurde er iets met de ploeg wat onder de onverklaarbare dingen in de sport varl; er lukte ineens niets meer en het Bolwerk dat MD1 normaal gesproken is stortte compleet in en Bergum wist hiervan te profiteren en nam brutaal weg een 2-1 voorsprong. Nadat in de rust de kopjes weer omhoog gingen, zocht MD1 in de tweede helft de aanval en werd het doel van Bergum bestookt. Frederique en Romy leken al snel te scoren maar de keeper wist op miraculeuze manier te keren en ook schoten van Tracey , Laura , Julia en Jelena gingen net naast of op paal en lat. De tijd begon te dringen en de coaches stuurden de gehele achterhoede ook mee ten aanval en ook Meike en Nicky probeerden het met schoten, maar de bal wilde er maar niet in. MD1 bleef aandringen en BCV verzette zich met hand en tand en hierbij werden foefjes uitgehaald welke niet op een voetbalveld thuishoren, want meer dan eens werd er een elleboogje uitgedeeld of op de tenen getrapt  door de BCV’ers, maar wat het ergste is, er werd onder het oog van scheidsrechter ook regelmatig een doorgebroken SJO-speelster tot stoppen gebracht door aan de staart van een van de  MD1 meisjes te trekken. Op het verliezen op zich dan ook geen commentaar want dat hoort er nou eenmaal bij (hoewel het nooit leuk is), maar laten we het dan wel sportief houden, want zulke acties geven vaak weer reacties, maar daar was bij de meisjes van MD1 gelukkig geen sprake van want zij wisten zich ondanks deze overtredingen netjes te gedragen.

Ook het E1G team lijkt zijn draai te hebben gevonden, want Blauw Wit E6 werd slachtoffer van hun dadendrang. In de eerste helft bood BW nog wel aardig tegenstand, maar het was Jesper die de 0-1 scoorde en dit was ook de ruststand. Na de rust was het SJO wat de klok sloeg, de ene na de andere aanval volgde en door doelpunten van Martijn (2x), Robin , Ronin en Jens werd het 0-6 en behalve de doelpuntenmakers droegen ook keeper Dani , Rutger, Hessel en Melvin een behoorlijk steentje bij in deze mooie overwinning.
De trein waarin E2G zit dendert ook maar door en lijkt vooralsnog niet te stoppen. Deze keer moest er uit gespeeld worden bij Leovardia E5 en ook deze wedstrijd werd aan de zegekar gebonden. Want met goed en mooi voetbal werd wederom een mooie overwinning behaald en konden de SJO’ers met een een 0-7 overwinning en de 3 punten op zak weer huiswaarts keren.

De jongens en meisjes van E3G  moesten thuis tegen Leovardia E7  en dit werd een leuke en spannende wedstrijd waarin met een 0-0 stand de rust werd bereikt. Ook na de rust bleef het lang spannend en leek er een gelijkspel spel in te zitten. Maar helaas was dit niet het geval; Leovardia wist de overmacht in lengte ook in doelpunten uit te drukken, scoorde in de slotfase vijf keer en het was Jaimy die de eer voor de SJO redde door er nog 1-5 van te maken. Ondanks de nederlaag verdienen de E3G-spelers een groot compliment voor hun inzet.
E4 moest thuis tegen Blauw Wit en dit werd helaas niet dat waar  vooraf op was gehoopt en dat was een overwinning. De Leeuwarders waren helaas een maatje te groot deze wedstrijd en hoewel de E4 spelers zeer goed partij bleven bieden werd het een 1-8 nederlaag.
Ook F1 moest thuis spelen en wel tegen Tzummarum F1 dat vlak onder F1 op de ranglijst staat, een subtopper dus. Beide ploegen zochten de aanval en kregen kansjes maar de beide keepers wisten hun doel eerst nog schoon te houden. Maar toen Mees na drie spelers de keeper passeedre en de 1-0 scoorde was het F1 dat de wedstrijd naar zich toe trok. Nadat Kenji, Niec en Hasse dicht bij een doelpunt waren geweest was het Nick Mees die er uit een corner 2-0 van maakte. Na de rust met Robbin in het doel en Niels als veldspeler werd het uit een mooie aanval via Finn en Finn 3-0 toen Niels deze aanval doeltreffend afrondde. F1 ging goed door en uit een pass van Timo ging Mees goed door en zette voor op Kenji en deze scoorde 4-0, maar nog was de koek niet op want uit een voorzet van Finn de G. scoorde Mees nog  5-0. Door deze vijfde overwinning op een rij staat F1 nu op een gedeelde tweede plaats.
F2G moest ook thuis spelen en wel tegen Blauw Wit F4. F2G is de medekoploper in deze klasse en dat lieten ze ook nu weer duidelijk zien . Het arme Blauw Wit kreeg alle hoeken van het veld te zien en wist niet wie ze nu het eerst of het laatst moesten dekken. De doelpuntenmachine van F2G bleef maar doorgaan en aan het eind van de wedstrijd stond er dan ook een mooie 13-0 overwinning op het scorebord en F2G is inmiddels alleen aan kop gekomen in deze klasse.
 Voor F3G stond er een uitwedstrijd tegen de koploper St. Anna F3 op het programma maar deze werd afgelast.